Два нови робота от Toyota

Общи 14 декември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 3536 посещения | без коментари

След като преди няколко месеца Toyota демонстрира своя робот- гид, сега марката демонстрира две нови предложения. От компанията се надяват, че ще пуснат в продажба подобни модели още в началото на следващото десетилетие.

Първият и по- приложим в ежедневието от новите роботи на Toyota е Mobility Robot. Той предлага превоз на пътници и товари със скорост от 7 км/ч на до 21 километра при едночасово зареждане на батерията. Превозното средство е в състояние да избягва препядствия и да следва своя собственик (дори когато това изисква изкачване или слизане по стълби) и да изпълнява функцията на ремарке".

Вторият нов робот на Toyota е Violin-playing Robot (1.5 м височина). В раменете и ръцете на робота има общо 17 различни шарнирни връзки, които му гарантират прецизен контрол и координация, близка до човешката. Освен, че може да свири на цигулка, благодарение на сложните си връзки, Violin-playing Robot може да изпълнява и редица домашни и медицински функции.

Въпреки че изглеждат напълно завършени, роботите на Toyota, обединени под общото име Toyota Partner Robots, все още не са развити до такава степен, че да бъдат пуснати в продажба. От компанията производител се надяват това да стане в началото на следващото десетилетие.

Представителите на Toyota Partner Robot са предназначени да помагат на хората в четири различни области- домашни задължения, клинично и болнично обслужване, производство и персонален превоз на къси разстояния.

 
Ключови думи:   robot, robots, toyota, violin
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте