Christie's в очакване на най- голямата си продажба

Общи 24 януари 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2468 посещения | без коментари

От централата на Audi съобщиха, че на 17 февруари аукционната къща Christie's ще предложи за продажба един от най- известните състезателни автомобили в света- Type D на Auto Union. Предложеният автомобил е една от двете запазени за момента стрели, произведени през 1939 година. От Christie's очакват цената на Type D да достигне рекордните за историята й 8.8- 12 милиона EUR.

Auto Union е един от основоположниците на настоящия гигант AUDI AG. Двата състезателни автомобила Type D присъстват в настоящето благодарение на усилията на много хора, но най- вече на американеца Пол Карасик, който през 1980 година успява да спаси колите от тогаващната СССР след десетгодишно търсене. Състезателните коли са били изнесени от Германия в края на Втората световна война и впоследствие са били разглобени.

Двата Type D на Auto Union са сглобени наново с техническата помощ на Audi AG. Германската компания успява да придобие първата от колите, произведена през 1938 година, а втората (тази която ще бъде предложена на търга на Christie's) започва своя път по частни колеции.

Версията на Type D от 1938 година е оборудвана с дванадесетцилиндров, трилитров двигател. Този агрегат е и един от основните виновници за спецелването на тогаващните Гран При на Италия и Великобритания. През следващата година, моторът на автомобила е ревизиран и е добавен двоен компресор, с който максималната мощност се увеличава от 420 на 460 конски сили. Максималната скорост на движение на състезателната кола достига впечатляващите 330 км/ч.

 
Ключови думи:   audi ag, auto union, christie, livelihood
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте