Daimler се подготвя за 125-летието на автомобила

Общи 25 януари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3042 посещения | без коментари

Daimler се готви за мащабни тържества по случай 125-летието на първия в света автомобил, за който основателят на фирмата Карл Бенц е получил официален патент на 29-и януари 1886-а. През уикенда по централните немски тв-канали стартира 10-секундно клипче под названието "125 години иновации", което прокарва пряка връзка между раждането на първия автомобил и дебюта на новия флагмански концепт Mercedes-Benz F800 Style.

Кулминацията на тържествата е на 29 януари в щаб-квартирата на Daimler, където са поканени канцлерката на Германия Ангела Меркел и видни представители на немската и световна автопромишлености. Тогава ще бъде даден и стартът на околосветско пътешествие на три водородни автомобила B-Klasse F-Cell, които за 125 дни трябва да пресекат територията на 14 страни и да изминат маршрут с дължина 30 000 км.

Тържествата няма да завършат с това и ще продължат до края на годината. В програмата, освен пускането на юбилеен илюстриран сборник с тираж 20 милиона и описание на историческите и съвременни модели, както и вече работещата страница в интернет, се предвижда организацията на цели 360 мероприятия. Сред тях са специализирана изложба на ретроавтомобили и произведения на изкуството, пътуваща изложба "Автомобилно лято 2011 - 125 години автомобил", спортни съревнования и празнично събиране на международния клуб на собствениците на Mercedes в края на лятото в Берлин.

През изминалите 125 години инженерите на концерна, създаден от Бенц и Даймлер, са защитили 80 000 патента. Последната им разработка е флагманският концепт F800 Style, представен през миналата година в Женева. Той беше обявен едновременно като "plug in"-хибрид и водороден автомобил, имаше електродвигател с мощност 80 кВт и бензинов V6 с мощност 220 кВт. Последният, благодарение на модулната схема, може да бъде заменен с горивни клетки. Във варианта хибрид общата мощност на силовия агрегат е 409 к.с., ускоряването от място до 100 км/ч е за 4,8 сек, максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Средният разход на гориво е 2,9 л на 100 км, а пробегът с едно зареждане на акумулатора е 30 км.

 
Ключови думи:   b klasse, daimler, mercedes benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте