Ferrari 250 GTO продадено на търг за $ 38 млн.

Общи 18 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8145 посещения | без коментари

Червено Ferrari 250 GTO отбеляза рекорд за най-скъпа кола, след като беше продадено на аукцион в Калифорния. За рядката „бегачка“ автомобилен фен дава повече от 38 млн. щатски долара. При търга на аукционната къща Бонамс „жребецът“, набор 1962 г., сменя собственика си за 38 115 000 щатски долара. Така „италианката“ бие досегашния рекорд за най-скъп автомобил, продаден на търг, държан до момента от „сребърна стрела“ - Mercedes W 196 от 1954 г., за което колекционер дава 20,2 млн. евро в Гудууд. Засега името на притежателя на класика от Апенините се пази в тайна.

Моделът е произведен в серия от едва 39 бройки и участва в много състезания, оттам идва и името й – GTO (Gran Turismo Omologato). Историята на конкретния автомобил е тъжна, защото при катастрофа с него загива шофьорът му. Размазаната кола обаче е ремонтирана от Ferrari и купена от наследник на богат индустриалец през 1965 г. Неговото семейство я продава чак днес.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   ferrari
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте