Fiat и Chrysler? - Fiat потвърждават 500 за Северна Америка

Общи 17 април 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2082 посещения | без коментари

Влошаващият се курс на долара спрямо еврото все повече започва да означава, че внасянето на произвеждани в Европа модели към Северна Америка е доста по-скъпо в сравнение с преди няколко години. Това е проблем, с който трябва да се пребори и Alfa Romeo, опитвайки се да си върне силните позиции в Щатите от следващата година. Но има надежда за италианския производител, че ще успее да се вреди да произвежда в американска фабрика.

Изпълнителният директор на Fiat Серджо Маркионе намекна за производство на Alfa Romeo в Мексико, както и че води преговори с големите трима от Детройт. Имаше дори и слух, че BMW може да сглобява коли за Alfa Romeo в американска фабрика, но според най-новите материали в чуждите медии италианците са все по-близо до споразумение с Chrysler.

Немският вестник Handelsblatt твърди, че разговорите между двата концерна са в доста напреднала фаза.Chrysler наскоро съобщи за съвместна работа с Nissan, но американската компания поясни, че е отворена и към други партньори.

В същото време шефът на технологичния отдел Харалд Уестър разкри, че се разработват два нови модела, както и че малкият градски модел 500 ще се продава в Северна Америка. Той обаче не дава някакъв краен срок. За сметка на това обаче потвърди, че колата ще се произвежда или във фабриката в Щатите, или в някоя съществуващите съоръжения на Fiat в Южна Америка.

Първият от новите малки коли, които Fiat планира, ще замени гамата Palio, докато вторият ще бъде позициониран някъде между настоящите Panda и Grande Punto.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте