Fiat щурмува американския пазар с конкурент на Mini

Общи 12 юни 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2788 посещения | без коментари

Очакваната нова мини-бегачка на Фиат – Fiat 500 вероятно ще бъде ориентирана към автомобилния пазар на САЩ. Спортната разработка на Abarth би трябвало да се появи зад океана в края на десетилетието. Високопоставен представител на Fiat декларира при изявлението си пред реномираната медия Automotive News Europe, че генералният директор на Fiat – Сергио Марчионе, се надява да пласира темпераментната минибегачка с мощност от 135 к.с. в екслузивно изпълнение на Абарт като лимитирана серия. Целта е да се атакува специфичната ниша на триумфиращото Mini Cooper, така добре менажирано от групата BMW. Възможен е компромис по отношение на фирменото обозначение на мини автомобила при атаката на американския пазар - вероятен е отказ от марката Fiat, като тогава моделът ще излезе под шапката на Alfa Romeo. Alfa Romeo ще дебютира в САЩ през 2009 г, а една година по-късно ще се опита да подсили ефекта от дебюта си с пускане на новата версия на серия 500.


Всъщност, в Европа моделът, който наследи популярния от десетилетия мини-автомобил, ще дебютира през следващите седмици като Abarth 500. Ценовото му ниво е определено над €15,000 – сума, която при днешните курсови съотношения, се равнява на цели $20,195. Това си е значителна цена за очакванията на американските потребители. Всъщност установеният фаворит в тази пазарна ниша Mini Cooper се продава при стартови цени за базови изпълнения от типа на $18,700, така че опита да се откъсне част от „неговата торта” ще е доста интересен.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте