Formula E направи първия си публичен демонстрационен пробег в Лас Вегас

Общи 08 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4005 посещения | без коментари

Spark-Renault SRT_01E направи първата си динамична публична поява в Лас Вегас, САЩ, пред очите на множество фенове на технологиите, дошли да видят Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас. Болидът бе в ръцете на бразилския пилот Лукас ди Граси, който мина по Las Vegas Strip, след което стигна до Mandalay Bay в центъра на града.
Демонстрационната обиколка потвърди, че визионерската идея за изцяло електрически едноместен болид днес е почти реалност, за която Renault, като технически партньор, даде значителен принос. Това е възможно благодарение не само на рекорда от победи в моторния спорт, но също така и на лидерството, на което компанията се радва в света на електрическите автомобили.
Патрис Рати, изпълнителен директор на Renault Sport Technologies, заяви: “Всички в Renault сме много горди, че успяхме да покажем, пред очите на много технически грамотна публика в Лас Вегас, 100-процентовия електрически Spark-Renault състезателен болид в реални условия. Работата, която бе свършена от всички технически партньори през последните няколко месеца, бе фантастична. Така болидът отговаря на високите състезателни стандарти на Renault. Много сме щастливи от постигнатия до момента резултат. Нашите инженери ще продължат работата си със Spark, Dallara, McLaren, Williams и Michelin, за да подобрят допълнително Spark-Renault SRT_01E, така че всички отбори да могат да се състезават със 100-процентовия електрически болид, когато шампионатът започне”.

 
Ключови думи:   renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте