Hyundai беше удостоен със златната награда EuroCarBody

Общи 11 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5960 посещения | без коментари

Новият Hyundai i40 спечели едно от най-престижните отличия за качество и безопасност – златната награда EuroCarBody. Призът беше връчен на официална церемония в развойния център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия, от Франциска Мьонинг, главен редактор на Automotive Circle International, от името на водещите световни автомобилопроизводители.
Журито, включващо над 530 експерти по автомобилостроене от 30 страни, нареди Hyundai пред модели от най-ново поколение на девет други премиум марки с мащабно производство. Корейската компания стана първият азиатски автомобилопроизводител, удостоен с тази награда, и то още при първото си участие в надпреварата.
Класирането беше направено на базата на критерии като ефективна развойна концепция, ефективно използване и приложение на материали, производствена ефективност и други. Експертите признаха, че лекият корпус на i40 с високоякостна стомана и усъвършенствани сглобки в конструкцията се отличава с много високи показатели по отношение на поглъщане на енергия, което осигурява отлична защита на пътниците в случай на катастрофа.
През миналата година i40 получи максималната оценка от 5 звезди в краш-тестовете на независимата организация за оценяване на автомобилната безопасност Euro NCAP. Автомобилът, който се предлага във варианти комби и седан, е разработен в Рюселсхайм специално за европейския пазар.
На второ място в класацията се нареди Audi A6 пред Mercedes-Benz B-класа и BMW Серия1. В надпреварата участваха още (по азбучен ред) Ford Focus, Mazda CX-5, Nissan LEAF, Opel Zafira, Range Rover Evoque и Volkswagen Golf Cabriolet.


 
Ключови думи:   circle international, hyundai
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте