Michelin организира безопасно пътуване с Primacy 3

Общи 11 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5825 посещения | без коментари

Френската компания Michelin представи новите летни гуми Primacy 3 пред българските и румънските медии със Safety Trip – демонстрация по пътна безопасност. Специално за събитието пристигнаха шампионът на писта в България - Илия Царски, и румънските рали пилоти Тити Аур и Алекс Филип.
„Целта ни е да предоставим на българските и румънските журналисти възможност да тестват поведението на новите гуми при реални условия на пътя и да се уверят в тройната сила, която гумите Michelin Primacy 3 предлагат“, заяви Доминик Емон, вицепрезидент по научната и техническата комуникация в групата Michelin.
Michelin Primacy 3 е специално създадена да осигурява сцепление на сухи и мокри повърхности и при завиване върху влажен път според тестовете, проведени от независимите организации TUV Sud и IDIADA. Подобно на всички гуми на Michelin, и тези имат функции за повишаване на безопасността, както и увеличен пробег и нисък разход на гориво.
Според проучване, проведено през 2010 г. от GFK в пет страни (Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания), безопасността е най-важната функция, която потребителите очакват от своите автомобилни гуми. Според анкетата 70% от злополуките се случват на суха настилка, а 60 на сто в градовете и при ниски скорости. Интересното е, че 99% от катастрофите на мокри пътища стават в много плитка вода, а едва 1 процент е поради аквапланинг.
Гумата Michelin Primacy 3 е проектирана от екип от 60 инженери, работили в продължение на 3 години по разработката й. Около 25 000 прототипа на гумите са произведени в Технологичния център и в няколко фабрики на Групата с оглед валидирането на техническите характеристики на гумите и производствения процес. Тестовете включват изминаване на повече от 20 млн. км в цяла Европа – от Северна Германия до Южна Испания, при различни условия на пътя.
Primacy 3 се екипира като първоначално вграждане в новия Ford Mondeo, VW Golf VII, следващото поколение Mercedes-Benz S-клас и BMW Серия 5.

 
Ключови думи:   michelin, michelin primacy
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте