Hyundai Blue2 Concept

Общи 11 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2525 посещения | без коментари

Hyundai Blue2 Concept, с партизанско име HND-6, е дизайнерска студия за средно размерен седан, задвижван от напредничавите горивни клетки" /fuel cell electric/, предлагаща интригуващ дизайн и футуристичен интериор. Колата е развита със следване новата посока на марката, определена с девиза Ново мислене. Нови възможности" и комбинира екологична приспособеност с футуристични технологии. Името Blue2 /разчита се още и като синия квадрат/ предлага комбинация от вече известната моделна фамилия на компанията Blue Drive" и цифрата 2, идваща от химическото обозначение на водорода H2.

В концепта е използвана напредничава електрическа система за задвижване с горивни клетки, която осигурява мощност от 90 киловата /122 к.с./ и горивна икономичност равняваща се на 2,86 л на сто километра в сравнение с конвенционален бензинов автомобил.

Външният дизайн на колата е подчинен на идеята на концептуалния дизайн на марката, наречен пресичащите се потоци" /Intersected Flow/. Видът на концепта се характеризира от контраста между основния бял цвята на купето и тъмните тонове на решетката, черните стъкла и лентата, логично продължаваща тяхната линия надолу в страниците на колата. Група характерни извивки тръгват от предната част на колата над радиаторната решетка, преминават през целия капак и се свързват органично с корпусите на страничните камери.

За да не остане някой заблуден за истинския характер на колата, името й е изписано с футуристични изображения на специални екрани с течни кристали, разположени върху радиаторната решетка отпред и в задната броня. За подобряване на цялостната ефективност и икономичност на колата, тя е обута" със специални гуми с намалено съпротивление на търкаляне, монтирани върху аеродинамично развити джанти.

Интериорът, естествено е футуристичен и еко-приятелски настроен. Приборното табло е асиметрично, седалките са огромни и удобни. В таблото е използвана информационна система включваща прозрачни диоди с органична светлина /Transparent Organic Light Emitting Diode -TOLED/ за монитора, покрит с ултра-леко темперирано стъкло, наречено Gorilla Glass. Еко-характерът на колата е подчертан от използването на антибактериална кожа за седалките с щамповка на листа, наречена еко-графична перфорация".

Информационната система се управлява от сензор, улавящ докосвания и движения на ръката на водача /Motion Sensor Moustick/. В облегалките на предните седалки са монтирани супер-модните днес смарт-таблети, за да протича по-добре времето на задните пътници. В кабината е монтиран и йонизатор, освежаващ непрекъснато въздуха в купето.

 
Ключови думи:   blue2, fuel cell, hyundai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте