Jaguar е на път да разкрие нов роудстър

Общи 01 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6195 посещения | без коментари

Jaguar е на път да разкрие изцяло нов спортен автомобил 36 години след спирането на емблематичния Е-type от производство. Моделът ще е с кодово име XE и ще бъде пряк конкурент на Porsche Boxster. Въпреки че автомобилът няма да излезе в продажба до края на 2012 г., има вероятност компанията да представи прототипа на автомобилното изложение във Франкфурт.
XE е вдъхновен от новия дизайнерски език на марката, подчертавайки лекотата. Моделът ще е изграден изцяло от алуминий, нов принцип, който ще бъде последван и от бъдещите модели на Jaguar.
Базиран е на платформа от следващо поколение, създадена специално за роудстър моделите на Jaguar. С дължина от 4300 мм, той ще е с 450 мм по-къс от новия XK, който очакваме след 3 години. Дългият преден капак и значително по-късата задна част ясно показват приликата с оригиналния E-type.
Голямо предимство в XE ще се окаже теглото. Докато днешната версия на XK тежи 1700 кг, то бъдещият роудстър ще има тегло от 1500 кг, което е с 50 кг повече от Boxster. Все още няма информация дали Jaguar ще инвестира във версия купе. Знае се, че XE ще бъде изграден в Касъл Бромич. Споменават се два варианта за задвижване - V6 бензин или 4-цилиндров турбо бензин. Един от двата ще се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия и старт/стоп система.
Най-големият въпросителен е какво име ще използва роудстърът – дали ще бъде XE E-type или пък друго.

 
Ключови думи:   boxster, e type, jaguar, Porsche, porsche boxster, Top secret
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте