Lada C вече наяве!

Общи 04 юни 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1839 посещения | без коментари

Прогнозите, че с джойнт-венчъра на Волжския автозавод с французите от Renault ще прекрати сътрудничеството на АВТОВАЗ с канадската Magna International, която помагаше през последните години в разработката на нов средноразмерен руски модел, наречен "Проект С", се оказаха неверни.

По време на неотдавнашна конференция на дилърите на АВТОВАЗ им беше обявено, че Волжкият автозавод ще стартира серийното производство на Lada C през 2012-а година. Потвърждение на това са "папарашките" снимки от провежданите тестови изпитания на модела "Проект С".

Преговорите на АВТОВАЗ с Magna текоха близо две години и през 2006-а беше подписано рамково съглашение за нова платформа и организация на монтажен завод, а в май 2007-а в присъстствието на президента Владимир Путин, двете страни ратифицираха протокол за намерения по създаване на съвместно предприятие.

Новият завод има проектна мощност от 450 000 коли годишно и в него през тази година трябваше да стартира производството на нов модел Lada върху новата платформа C-клас. Страните тогава се ангажираха да вложат в проекта два милиарда долара, но кризата внесе своите корективи.

Дали новата собственост на Magna International в Opel ще внесе допълнителни промени в плановете, още не е ясно, но от снимките и изнесеното на конференцията е ясно, че Lada C полека, но сериозно се движи по посока на конвейера.

 
Ключови думи:   magna international, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте