Lexus включи LF-A в Nurburgring 24-hour Endurance Race

Общи 03 юни 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1654 посещения | без коментари

Lexus отново включи спортен автомобил Lexus в 37-то 24-часово Състезание за Издръжливост - своят двуместен LF-A (в процес на разработка) на пистата Nurburgring, което се проведе на 23-24 май 2009 в Германия (Rhineland). Един от автомобилите успя да се класира на престижното четвърто място в класа си S8 с пилоти Хавиер Куирос, Киношита Такауки и Иида Акира.

След първото участие през 2008, сега целта на инженерите на Lexus бе да получат реални технически данни от автомобила, които да се използуват при серийното му производство. Toyota Motor Corporation, също така използва състезанието и като възможност да развие човешките си ресурси, като наеме млади механици за поддържащ персонал.

Автомобилът участващ в надпреварата - прототипът LF-A, е в процес на разработка с перспектива за серийно производство. За състезанието е оборудван със специални компоненти (клетка против преобръщане в купето, специален резервоар, и т.н.), а също така със спойлер и други аеродинамични подобрения. Инженерният екип е подобрил динамичните характеристики на автомобила чрез допълнителни фини настройки, но техническите спецификации на двигателя, трансмисията и шасито остават в голяма степен непроменени.

Марката Lexus активно участва в моторните спортове в САЩ и Япония. Измежду успехите на Lexus са победите на легендарното Daytona 24 Hours през 2006, 2007 и 2008, Шампионата GrandAm (Grand American Rolex Series) с исторически рекорд от победи и Super GT титлата в Япония за 2006 с Lexus SC 430.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ НА LEXUS LF-A
Име на автомобила
Lexus LF-A (със състезателни настройки)
Категория / Клас
Дивизия 2 SP8 (двигател ‘близо до серийно производство’)
Име на отбора
GAZOO Racing
Двигател
V-10 бензин
Обем: 4,805 см3
Максимална мощност: над 500 к.с.
Шаси
Обща дължина: 4,530 mm
Обща широчина: 1,880 mm
Обща височина: 1,200 mm
Колесна база: 2,605 mm
Шаси: Усилен полимер от карбонови нишки (carbon fiber reinforced polymer- CFRP)
Разположение
Предно и централно разположен двигател
Задно и централно разположена скоростна кутия
Задно разположен радиатор
Трансмисия
Ръчна скоростна кутия с последователно превключване чрез пера на волана
Гуми
Предни/задни размер: 305/30R20
Марка: Bridgestone състезателни гуми

ЗА LEXUS
Марката Lexus стартира през 1989 и бързо става популярна в цял свят със стремежа си към съвършенство, изключителното качество, високо технологичните решения и уникалната концепция за цялостно обслужване на клиентите. Днес Lexus остава първият – и единствен – производител на луксозни автомобили, който предлага цялостна гама Пълни Хибриди (Full Hybrids) – RX 450h, GS 450h, LS 600h. В Европа делът на хибридните автомобили съставлява 60% от продажбите на LS, 50% от GS и 70% от RX.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте