Maserati GranCabrio Sport дебютира на 1 март

Общи 21 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2760 посещения | без коментари

След премиерата на GranCabrio във Франкфурт през 2009 г. сега Maserati ще използва автомобилното изложение в Женева, за да представи по-спортна версия на кабриолета си. Премиерата е насрочена за 1 март.
Подобно на GranTurismo S и Quattroporte Sport GT S новият спортист на Maserati използва по-мощната и в същото време икономична версия на 4,7-литровия V8 двигател, съчетан с 6-степенна ZF автоматична трансмисия.
Този атмосферен мотор произвежда 450 к.с. и 510 Нм въртящ момент. Заради програма за намалено триене разходът на гориво е намален с 6%. А относно скоростта Maserati GranCabrio Sport може да развие 285 км/ч.
Скоростната кутия е оборудвана със супер бърз MC Auto Shift софтуер, който се използва и при трансмисията на Quattroporte Sport GT S. Той осигурява оптимално бърза реакция при превключване на предавките.
Управлението също е ревизирано, както и активната система на окачване - Skyhook. Спортният тунинг включва също двойни вентилирани спирачни дискове с канали за охлаждане.
Визуално Maserati GranCabrio Sport се характеризира с по-изразен външен вид. Промяната започва с отличителен нос с черна решетка и тризъбец с червени акценти. Фаровете вече имат черни елементи и бели мигачи. Предните сплитери и странични прагове са с нов дизайн и в цвета на купето.
По-спортното кабрио ще дебютира в новия цвят Rosso Trionfale, вдъхновен от италианските национални цветове, използвани през 50-те години от състезателните Maserati-та. През 1957 г. Хуан Мануел Фанджо печели петата си световна титла в Ф1зад волана на червено Maserati 250F.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте