BMW i e новият суб-бранд на BMW

Общи 21 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3107 посещения | без коментари

Източник: www.bmw.bg


BMW i е новият суб-бранд на BMW, който предлага устойчиви решения за автомобили и индивидуална мобилност. Новата подмарка стартира с два модела: BMW i3 и BMW i8, които ще бъдат въведени на пазара през 2013 г., а услуги за мобилност ще допълват основната й дейност. Учредена е холдинговата компания BMW i Ventures, която има за цел да осигури стратегически партньорства и достъп до иновативни услуги.

BMW i представлява ново движение в луксозната мобилност. С въвеждането на тази подмарка BMW Group утвърждава лидерската си позиция като най-иновативната и устойчиво развиваща се автомобилна компания във високия клас. Продуктите и услугите са замислени около революционен подход: целево проектиране и конструиране за устойчива луксозна мобилност. Настъпи нов ден за нашата индустрия и нова ера за индивидуалната мобилност. Това е BMW i – създадена да бъде електрическа." Така коментира в Иън Робъртсън, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга, в Мюнхен.

Като начало ще бъдат въведени два модела от новата подмарка през 2013 г. – BMW i3 и BMW i8. Освен това BMW Group значително ще разшири гамата си от услуги за мобилност през следващите години. За тази цел в Ню Йорк е учредено дружество за рисков капитал под името BMW i Ventures с инвестиция на обща стойност 100 млн. долара.

BMW i предлага фантастични автомобили и услуги, вдъхновяващ дизайн и изцяло нова концепция за луксозна мобилност, и всичко това с акцент върху устойчивото развитие", обяснява Робъртсън. Марката BMW i включва автомобили и услуги, разработвани от 2007 г. насам в рамките на project i", инициатива на BMW Group за технологични идеи, търсеща решения за устойчива мобилност. Така BMW Group отговаря на променящите се потребности на клиентите, включително все по-голямото търсене на алтернативни начини на задвижване – например електрически и хибридни задвижващи системи. В мегаполисите е широко разпространено желанието за решения, които интелигентно съчетават плюсовете на различните концепции за мобилност в един цялостен пакет.

Чрез BMW i надграждаме успеха и силата на основната си марка," подчертава Робъртсън. Моделът BMW i3 – по-рано известен като Megacity Vehicle – ще бъде първият серийно произвеждан изцяло електрически автомобил на BMW Group за градски условия. BMW i8 пък е базиран на концепцията BMW Vision EfficientDynamics. Електрическата хибридна система съчетава присъщата на мощните машини спортна пъргавина с разхода на гориво и емисиите на малък автомобил.

И двата модела се конструирани на базата на революционната конструктивна концепция, позната като архитектура LifeDrive. Ходовата част е поместена в алуминиево шаси, а купето е направено от здрава, но изключително лека, подсилена с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). Дизайнът и на двата автомобила е изпълнен специално за алтернативните задвижващи системи, с които те са оборудвани. Използвахме иновативната архитектура и CFRP, за да компенсираме практически цялото допълнително тегло, добавено от батериите. За клиентите ни това означава превъзходна динамика, съчетана със значително увеличен възможен пробег на електричество," обяснява Клаус Дрегер, член на Управителния съвет на BMW, отговорен за развойната дейност.

Новото BMW i3 и BMW i8 ще се произвеждат в завода на BMW в Лайпциг, където до 2013 г. в нови производствени съоръжения ще се инвестират около 400 млн. евро и ще се създадат приблизително 800 работни места. Благодарение на това, че двата автомобила ще използват един и същи компоненти за електродвигателите, силовата електроника и високоволтовите литиево-йонни батерии, ще се постигнат синергии в разработването и производството.

В допълнение към разработваните в компанията услуги, BMW Group си сътрудничи с партньорски фирми и изследва възможностите за стратегически капиталови инвестиции в доставчици на услуги за мобилност. Основаното за целта дружество за рисков капитал BMW i Ventures се стреми да разшири гамата предлагани от BMW i продукти и услуги в дългосрочен план чрез придобиване на дялови участия в доставчици на особено иновативни услуги.

Компанията My City Way със седалище в Ню Йорк е първата, в която участва BMW i Ventures. Ето какво казва Иън Робъртсън за това партньорство: С вълнение съобщавам, че току-що сключихме първото си стратегическо партньорство с My City Way. Мобилното приложение My City Way дава на потребителите информация за обществения транспорт, свободните паркоместа и предлаганите развлечения в над 40 града в САЩ. Глобалното разгръщане на услугата ще обхване още 40 града, сред които – и Мюнхен, разбира се."

BMW Group
BMW Group е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в света, със своите марки BMW, MINI и Rolls-Royce. Като световна компания, BMW Group експлоатира 24 производствени обекта в 13 страни и разполага с глобална продажбена мрежа в над 140 страни.
За финансовата 2009 г. BMW Group е достигнала обем на глобалните си продажби от приблизително 1,29 милиона автомобила и над 87 000 мотоциклета. Приходите за същата година възлизат на обща стойност 50,68 милиарда евро. Към 31 декември 2009 г. работната сила на компанията по целия свят наброява приблизително 96 000 сътрудници.
Успехът на BMW Group винаги се е основавал на дългосрочно мислене и отговорни действия. Затова, като неделима част от стратегията си, компанията е въвела устойчиви в екологично и социално отношение стандарти в цялата верига на стойността, комплексна продуктова отговорност и категорична ангажираност за опазване на ресурсите. В резултат на усилията си BMW Group е определяна за лидер в бранша по индексите Дау Джоунс за устойчивост за последните шест години.

 
Ключови думи:   bmw, bmw ag, bmw group
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте