Mazda Demio (Mazda2) е Автомобил на годината 2008 в Япония

Общи 14 ноември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1137 посещения | без коментари

От централата на Mazda Motor Corporation съобщиха, че новото поколение на Mazda Demio (Mazda2) е бил избран за Автомобил на годината 2008 в Япония. Успехът на марката по време на тазгодишното издание на RJC (Automotive Researchers & Journalists Conference of Japan) Car of the Year е двоен, след като Mazda CX-7 е спечелила приза за SUV на годината 2008.

"Изключително сме доволни да получим тази престижна награда от RJC. Следвайки нашата стратегия за развитие, ние представихме Mazda Atenza (Mazda6) като първи автомобил от новото ни поколение модели през 2002 и тя спечели RJC Car of the Year. Доволни сме да бъдем избрани отново от RJC, този път с Mazda Demio..., заяви Хисаказу Имаки, президент и изпълнителен директор на Mazda.

Mazda може да се похвали с общо пет отличия от RJC. Последното беше присъдено на RX-8 през 2003 година. Претендентите за наградата Автомобил на годината 2008 в Япония са били общо 22 автомобила, представени на местния пазар между 1 ноември 2006 и 31 октомври 2007.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте