Nissan GT-R Spec-V - Очаквайте скоро...

Общи 14 юни 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1919 посещения | без коментари

Nissan GT-R определено привлича интереса на мнозина през последните месеци, като кулминацията в популярността му бяха страхотните времена, които автомобилът даваше на пистата Нюрбургринг. И при все страхотното ускорение на модела то предстои да бъде показан още по-екстремен модел,като според най-новите съобщения в медиите той ще се появи около този декември. Новата кола се нарича GT-R Spec-V,като макар и да бъде пусната този декември, то на много места ще пристигне доста по-късно.

Предимствата на Spеc-V ще бъдат по-леката каросерия и допълнителната мощност – това до голяма степен ще се дължи на повечкото въглеродни влакна, ползвани във вътрешната структура и панелите на каросерията. Всъщност самата мощ се получава от по-голямото налягане на впръскване, новите настройки на ECU-то,както и на новата система за отработените газове. На пистата Нюрбургринг вече бяха забелязани прототипи да тестват, като техни отличителни черти спрямо стандартния модел са новите брони, по-ниското окачване и по-големите спирачки. Според предварителни, но непотвърдени данни колата може да обиколки известното трасе за 7 минути и 25 секунди.

Въпреки че повечето данни за този автомобил са предмет предимно на спекулации, то от специализираното издание Car and Driver твърдят, че по време на автомобилното изложение в Париж може да бъде представена концептуална версия на модела.

Интересното е, че от Nissan подчертават, че GT-R остава нерентабилен модел, но с представянето на повече модели на същата платформа това би трябвало да се промени. В допълнение към Spec-V платформата би трябвало да бъде ползвана и за модел на infiniti, който трябва да се появи след по-малко от година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте