PSA Peugeot Citroen съкращава 8 хиляди работни места

Общи 13 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3805 посещения | без коментари

Френският концерн PSA Peugeot Citroen публикува официално прессъобщение, в което се казва, че компанията възнамерява да съкрати 8 хиляди работни места.
В частност решението ще засегне персонала в завода в Олне, където 3 хил.работници ще отидат на трудовата борса. Освен това ще бъде извършено частично съкращение на щатовете в завода в Рене, където ще бъдат уволнени 1,4 хил. сътрудници. Концернът ще съкрати и допълнително 3,6 хил. работни места в цялата страна. Трябва да добавим, че по-рано източници от профсъюзите съобщиха за френската преса, че в скоро време PSA Peugeot Citroen ще уволни около 10 хил. работници.
Причината за взетото решение се крие в нарастващите загуби. През ноември 2011 г. се очакваше този показател през 2012 г. да бъде намален до 1 млрд. евро, но по-късно компанията заяви, че има намерение да преразгледа прогнозата си.
В началото на юли PSA Peugeot Citroen информира, че световните продажби през първото полугодие на 2012 г. са паднали в сравнение със същия период на миналата година с 13% - 1,62 млн. единици. Отрицателната динамика е свързана с икономическия спад в Европа, където пазарният дял на PSA Peugeot Citroen от 13,9% вече е слязъл на 12,9%.

 
Ключови думи:   peugeot, psa peugeot citroen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте