Renault Latitude е официалният автомобил за откриването на Голф клуб „Правец” и Европейския шампионат по голф

Общи 21 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1770 посещения | без коментари

Голф клуб Правец и Рено-Нисан България сключиха договор за сътрудничество, според който флагманът на френската марка Renault Latitude ще бъде официалният автомобил на двете най-значими събития за Голф клуб Правец тази година. Това са официалното откриване на голф комплекса, запланувано за 14 и 15 май, и Европейският шампионат по голф за клубни професионалисти, който ще се проведе между 27 и 30 септември 2011 г. С този договор за първи път в България Renault ще навлязат в голфа като спорт. Досега марката подкрепя основно български таланти в моторните спортове.

С Renault Latitude на Откриването ще пристигнат известни лица в световната голф индустрия – архитектът на шампионатното игрище с 18 дупки – Питър Харадин и изпълнителният директор на Организацията на европейските професионални голф асоциации (PGAs of Europe) Иън Рандъл. Питър Хардин, дизайнер на над 200 игрища по целия свят, ще бъде придружен от сина си Майкъл, който идва за да участва в официалния турнир на 15 май – Braemar Golf Team Challenge – безплатно състезание за всички голфъри, споносрирано от мениджърската компания на голф игрището Braemar Golf – St Andrews. С Renault Latitude ще пристигне и Иън Рандъл заедно с турнирния директор на PGAs of Europe Едуард Джонсън, човекът, който ще помага на Голф клуб Правец за организацията на Европейския шампионат по голф през септември.

По време на откриването луксозният Latitude ще бъде на разположение на всички желаещи да направят тест-драйв свободно в неделя, 15 май, когато Голф клуб Правец обявява ден на Отворените врати.

Трансферите на най-добрите 60 клубни голф професионалисти в Европа ще бъдат осъществени от Renault по време на четирите дни на Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти (PGA Professional Championship of Europe) – първото професионално състезание по голф у нас. Голф клуб Правец е негов домакин три поредни години, като тази година състезанието ще се проведе между 27 и 30 септември. Професионалистите ще се съзтезват за награден фонд от 60 000 евро и титлата Шампион на Европа.

Френските коли ще превозват играчите и на Про-Ам турнира на 26 септември, в който Renault ще участва с цял отбор от трима голфъри-аматьори. Голямото събитие ще е отворено за публика през всички дни от турнира.

Зa Renault Latitude

Renault е автомобилна компания, която спазва традициите си и произвежда автомобили, които отговарят на високите стандарти на марката относно дизайна, нововъведенията и качеството на новите модели. Такива са и изискванията към Renault Latitude, седанът от най-висок клас, който дебютира на автомобилното изложение в Париж през октомври 2010 година и който предлага безпрецедентно високо ниво на комфорт. Елегантният стил на Renault Latitude се подчертава от балансираните пропорции на автомобила – предна част, която изразява мощност и задна част, излъчваща динамиката на дизайна. Щедрите размери на Latitude осигуряват просторна пътническа кабина, а пространството за коленете на пътуващите отзад е най-голямото в този клас – 253 мм.

Renault Latitude е предназначен за клиенти, които ценят качеството и комфорта във всеки един смисъл на тези думи. Удоволствието от пътуването и високото ниво на комфорт са сред основните акценти при създаването на Renault Latitude. Оборудването на борда включва напълно нов йонизатор (Samsung Super Plasma®), който пречиства въздуха, както и шофьорска седалка с масажна функция, работеща в четири режима. Благодарение на мощните двигатели – като новия V6 dCi с мощност 240 к.с и използването на многозвенно задно окачване, инженерите са получили възможност да осигурят на пътуващите перфектно съчетание между комфорт и прецизно управление на автомобила, което означава, че с Renault Latitude дългите пътувания се понасят много по-леко.

Renault Latitude е разработен в рамките на алианса Renault-Nissan и в автомобила са използвани технически решения, които вече са доказали своята надеждност и ефективност и които осигуряват най-високо ниво на безопасност – ABS, анти-блокираща система на спирачките, ESC, адаптивни въздушни възглавници, двойни сензори за страничен удар, круз контрол с ограничител на скоростта, система за следене на налягането в гумите и би-ксенонови адаптивни фарове в завой.

За Голф клуб Правец
Комплекс Pravets Golf & SPA се намира само на 40 минути магистрален път от София. Той разполага с 4-звезден хотел от веригата RIU и шампионатното голф игрище с 18 дупки, SPA център, разположен на площ от 3000 кв.м, мултифункционалния конферентен център за над 500 участника, гурме ресторант, казино и два нощни бара. Голф клуб Правец, който е част от комплекса, предлага игрище с 18 дупки, пар 72, по дизайн на известния архитект Питър Харадин, модерна голф академия и обширна тренировъчна зона. Дизайнът на голф игрището е от парков тип Емблематична е дупка №8, пар 3, чийто грийн е островен. Голф академията и тренировъчната зона са снабдени със специално нощно осветление, което позволява на голфърите да тренират и в тъмните части на денонощието. Голф клуб Правец се управлява от Braemar Golf – международна компания за мениджмънт на голф съоръжения с централа в Дома на голфа – Сейнт Андрюс, Шотландия.

 
Ключови думи:   europe, golf st andrews, golf team, latitude, pgas, renault, team challenge
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте