Традиционното благотворително ревю „Пролет в Мото-Пфое” събра близо 29 000 лева

Общи 21 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2210 посещения | без коментари

Дефилето 12 фокуса на модата срещна млади дизайнери с утвърдена марка облекла в помощ на абитуриенти-сираци

Тазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност Мода, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi. Възпитаниците на Греди Асса демонстpираха изследванията си върху темата Орнамент в специална селекция от 12 авторски облекла.

Световните тенденции за сезон Пролет/Лято 2011 намериха отражение в 12-те ефирни и женствени облекла на модния гигант Motivi. Манекените от Ивет фешън с вдъхновение демонстрираха красивите тоалети пред многобройната публика на събитието. В унисон с авторските облекла на дизайнерите от Националната художествена академия, прическите и гримът, също дело на млади таланти, бяха специално подготвени за всеки тоалет.

Възпитаниците на Art Academy Arlet с ръководител Григорий Кюлев – Гого се бяха погрижили да подчертаят по неповторим начин изяществото на всяко от демонстрираните облекла. Известният телевизионен и радио водещ Димитър Павлов забавляваше публиката с неподправеното си чувсто за хумор и естествен чар.

Най-голямото постижение на проявата са събраните средства за благотворителната кауза. С помощта на партньорите и клиентите на Мото-Пфое, както и благодарение на съпричастността на публиката в залата, събраната сума възлиза на близо 29 000 лева. Събраните средства ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за абитуриенти без родители от контингента на Българския Червен Кръст.

Във вечерта, посветена на модата, красотата и дизайна, домакин съвсем закономерно бе новият Focus. Той е най-яркият представител на еволюцията на кинетичния дизайн на Ford и впечатлява с отличителна визия, стилен интериор и множество нови технологии. Автомобилът, чиято първа генерация през 1998 г. определи стандартите за пътно поведение в сегмента, сега съчетава още по-прецизно управление с подобрена обезшуменост и забележителна икономичност. За изминалите 14 години традиционното модно ревю Пролет в Мото-Пфое успя да направи по-щастлив бала на близо 500 абитуриента от контингента на БЧК, със събраните до 2010 г. общо близо 300 000 лева.

Ford Focus Fashion 2011 – експериментална модна колекция с 12 модела от 12 млади автора – специална селекция, представена от Мото-Пфое. Специално селектирана за събитието, експеримeнталната модна колекция включва 12 модела от 12 млади автора от НХА. Проектирана е в съвременните изисквания за ДИНАМИКА, КОМФОРТ И СТИЛ, съвместими с атрактивното присъствие на Ford Focus, акцент на тазгодишното юбилейно събитие. Облеклата са в ахроматични цветове и функционален дизайн за градска среда, eдновременно подходящи за делово присъствие и свободно време. Визията е решена в рафинирана дискретност, в комбинации от традиционни и новотехнологични, съвременни материали. Авторите представят изследванията си върху темата ОРНАМЕНТ'', в 12 различни проявления или 12 фoкуса в орнамента.

 
Ключови думи:   arlet, art academy, motivi
 

Снимки


 

Удължиха Ghost Удължиха Ghost
21 април 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте