Volvo S60 concept - Вижте малко повече ...

Общи 28 декември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1711 посещения | без коментари

Напоследък доста се шуми около шведската компания Volvo – от една страна поради факта, че се обмисля нейното бъдеще, а от друга, тъй като работят по интересен концептуален модел S60 concept.

Въпреки че въпросният прототип вероятно няма да излезе точно по този начин в сериен вариант, то той определено показва дизайнерската насока, в която ще вървят Volvo. Иначе докато се спекулира по отношение на следващото поколение на S60, то поне можете да видите кратък видео материал за концептуалната версия. След линка можете да видите и повече информация за модела.

http://www.youtube.com/watch?v=KAtW_vrOzYg

Предишен материал: Volvo представиха повече информация и снимки относно новия си концептуален модел, показващ как би трябвало да изглежда подготвяния за 2010 година S60 седан. Прототипът ще направи своя официален дебют следващия месец по време на автомобилното изложение в Детройт и онагледява най-новата еволюция в дизайнерската тема на Volvo.

„Екстериорът на прототипа дава добра индикация отново това как ще изглежда бъдещият изцяло нов S60. Отвътре ние си позволихме даже малко повече – като фокусът е върху създаването на визия за бъдещето и то в относително далечна перспектива” – обясни шеф дизайнерът на Volvo, Стив Матин.

На пръв поглед S60 притежава пропорциите на купе – със своите силни рамена, които в интерес на истината придават външен вид, който е много близо до показания наскоро концептуален Jaguar C-XF. Иначе има и серия уникални елементи, каквито са традиционната решетка за Volvo, оформените предни фарове с LED светлини, специфични врати, както и В-колона, при която липсва средната колона.

Някои интересни елементи около представянето на автомобила включват дифузьор, който регулира скоростта на автомобила за оптималната аеродинамика. Освен това колата е оборудвана с компактен бензинов двигател с директен инжекцион и турбо. Малкият агрегат е с обем от 1.6 литра, но развива мощност от 180 к.с. Консумацията на гориво е доста впечатляваща със своите 5 л/100 км. Емисиите на СО2 пък съответно са ниски – 119 г/км. За задвижването на предните колела се ползва шестстепенната трансмисия Powershift на Volvo с два съединителя.

Отвътре Volvo са се съсредоточили върху ергономията и безопасността. Инструментите са комбинирани на същата височина с навигационния екран, като за всичко е необходимо само един поглед по хоризонтала, за да се премине през различните източници на информация. Друг пример е, че всички функции, които се ползват, когато запалвате или загасвате колата, са само на няколко сантиметра от скоростния лост.

Иначе водачът получава информация и предупреждения от различни системи за безопасност посредством дисплей на предното стъкло. Информация от Blind Spot Information System (BLIS) на Volvo е интегрирана в А-колоните.

Има различни елементи за безопасност, сред които е гореспоменатата предупредителна система Blind Spot, както и системата Collision Warning system с пълна автоматична спирачка. Освен това има и детектор на пешеходци, който ползва радар, монтиран зад предната решетка на колата. На нея и асистира и камера, разположена зад огледалото за задно виждане.

 

Saab 9-5 Griffin Edition
27 декември 2008
Honda Jazz: две в едно Honda Jazz: две в едно
29 декември 2008
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте