Saab 9-5 Griffin Edition

Общи 27 декември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1475 посещения | без коментари

В момента се разработва нов Saab 9-5 и въпреки че старият модел вече е почти на края на жизнения си цикъл, General Motors все пак ще му направят едно последно специално издание. Заимствайки някои идеи от 9-3, новият 9-5 Griffin Edition обещава „ново ниво по отношение на отлично стандартно оборудване и стойност”.

И макар и вероятно да не е подготвен да постави стандартите в сегмента за луксозни седани, 9-5 Griffin Edition все пак предлага доста атрактивен пакет сам по себе си. Задвижван от 2.3-литров четирицилиндров двигател с мощност от 260 к.с., с ръчна петстепенна или автоматична трансмисия, Griffin също така ще се предлага и във версии седан и SportCombi.

Ключовите характеристики на колата включват уникален дизайн на екстериора – с някои затъмнени хромирани акценти, 17-инчови колела, спойлер на багажника и специални рамки около предните ксенонови светлини.

Отвътре Griffin получава доста лъскав интериор – с уникални шефове на волана, скоростния лост и ръчната спирачка, както и кожени седалки. Съответно могат да бъдат поръчани две различни цветови схеми – черно с елементи в пергаментов цвят, или основно пергаментово с черни елементи. Към това има и шест металически цвята плюс Polar White за екстериора.

Saabg Griffin Edition ще бъде показан по време на автомобилното изложение в Детройт следващия месец. След това ще влезе в продажба към края на януари съсстартова цена от 42 775 долара за седана и 44 045 долара за варианта SportCombi.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте