VW Golf GTD се развилнява

Общи 07 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9560 посещения | без коментари

GTD може да означава само едно - Gran Turismo Diesel и обикновено се съчетава с думата Golf. VW Golf GTD вече е с макс. мощност 184 к.с. и въртящ момент до 380 Нм при 1750 – 3250 об/мин. Комбинирано с разход на гориво от 4,2 л/100 км и вредни емисии от CO2 в размер на 109 г/км, този спортен автомобил с агресивен дизайн вече разполага с допълнителна доза от 14 „коня“ и 30 Нм повече. За сметка на това обаче харчи с 0,9 л/100 км по-малко и е с 25 г/км по-екологичен. В списъка на опциите двигателят вече може да бъде съчетан с автоматична предавателна кутия с двоен съединител DSG. Разходът на такава версия е 4,5 л/100 км, а вредните емисии CO2 - 119 г/км. Ускоряването от място до 100 км/ч става за 7,5 сек. На четвърта предавка този VW поддържа класическото преминаване от 80 до 120 км/ч за безопасните 6,0 сек. Максималната му скорост е 230 км/ч (DSG: 228 км/ч), данни достойни за спортен автомобил.
Как се е получило това? 2,0-литровият турбодизел с common rail е доработен с технологията BlueMotion. Функцията за повече динамика XDS+, директният, но удобен волан, спортното окачване, което се понижава с 15 мм и 17-инчовите джанти тип Curitiba с гуми размер 225 също допринасят за спортното поведение. Stop/start системата е част от стандартното обзавеждане и това пък намалява разхода.
В списъка на опциите влиза и специално разработената за двигателя на този автомобил акустика. Според скоростта и избрания режим песента на мотора може да звучи в обикновен, екологичен или спортен режим.
Задните светлини са биксенонови и LED, което е част от стандартното обзавеждане, а навигацията – с Google Earth.

 
Ключови думи:   common rail, diesel, golf gtd, golf vw, gran turismo, volkswagen, VW Golf, xds
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте