Автомобилите на Тито дефилират в Белград от днес

Main September 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7230 views | no comments

Днес Белград посреща петото издание на вече популярния у нас Concours d Elegance – събитието посветено на луксозните класически автомобили, изяществото и стила. След успеха на конкурса в София миналата година организаторите продължават да развиват международния характер на инициативата, следвайки неизменно своята основна цел, да утвърдят събитието като най-голямо по своите мащаби на Балканите и основно в европейския ретро календар. Международният форум посреща автомобили, произведени от 1900 до 1981 година. Националният автомобилен музей на Белград ще представи част от автомобилите на маршал Тито. Сред останалите експонати се отличават Mercedes-Benz 600 pullman landaulet, Auburn roadster, Cadillac, Jaguar E-type, Mercedes Benz 300d Adenauer cabrio и много други. В задължителния раздел за съвременно изящество ще дефилират последните модели на Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Jaguar и др.
С всяка изминала година конкурсът придобива нови измерения и се радва на все по-голяма популярност сред любителите на класическото автомобилно изящество. Престижният форум събира участници от България, Македония, Сърбия, Гърция, Румъния, Словакия, Германия и Англия, а многобройните допълнителни инициативи го превръщат в истински празник за посетителите.
Тазгодишното издание се отличава с изключителна класа, което се дължи на активното участие на града-домакин. Белград посреща участниците в конкурса в супер луксозния хотел Hyatt, а надпреварата ще се проведе пред легендарното Grand Casino. В духа на традицията, международно жури ще оценява нивото на реставрация на автомобилите, тяхната автентичност и технически параметри.
В рамките на 24 часа, участници и посетители ще могат да се насладят на разнообразна и атрактивна програма, включваща надпревара за деца, музика на живо, луксозно модно ревю и още много инициативи, предназначени както за специалните гости на събитието, така и за любителите на класическите автомобили, които ще станат свидетели на някои от най-редките модели, представяни в Европа. Изданието на конкурса е най-голямото в Югоизточна Европа за годината, а от 2012, поради огромния интерес, София ще се състезава за домакинство с останалите балкански столици. Организаторите обясняват намеренията си с непрестанния стремеж към по-виоко качество и нуждата от по-активно сътрудничество с градските управи и творческоо партньорство, необходимо за реализацията на събитие от подобен мащаб. Повече информация можете да откриете на www.concoursdeelegance.com

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...