Алонсо: - Очаквам победа в Унгария

Main July 31, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2415 views | no comments

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо очаква да постигне втора поредна победа в предстоящото състезание за Гран при на Унгария, което е домакин на единадесетия кръг от тазгодишният шампионат на Формула 1. Метеорологичните прогнози сочат променливо време, което със сигурност ще повлияе отново върху крайния изход на надпреварата, както се случи и на "Нюрбургринг".

"Победата в Германия ни се отрази много добре, коментира Алонсо. – Надявам се да постигнем същия резултат и в Унгария. Имам добри спомени от "Хунгароринг", тъй като там спечелих своята първа победа като пилот от Формула 1. Миналата година обаче нещата не се развиха добре. Състезанието бе голямо изпитание за мен, тъй като трябваше да стартирам 15-ти след наказанието, което получих в квалификацията. Успях да поведа, но след това отново се сринах в класирането. Въпреки тези инциденти, трасето остава много специално за мен."

Алонсо допълни още, че очаква с нетърпение да се състезава на унгарската писта през тази година с екипа на Водафон Макларън. Според него тя е много бавна, като изисква максимална концентрация от страна на пилота, както и добра физическа подготовка заради тежките климатични условия.

Испанецът изтъква специалната конфигурация на "Хунгароринг" като основен фактор в намирането на правилните настройки за състезанието. Изисква се високо прилепяне на излизане от завоите, тъй като там могат да бъдат намерени така важните десети от секундата, които определят крайните победители. Според ибериецът предната част на автомобила трябва да бъде достатъчно стабилна, за да може да бъде извлечен максимума от бавните, дълги завои. Той отбеляза, че неговият болид се е представял добре на подобен тип писти през този сезон, така че Алонсо е изпълнен с оптимизъм преди предстоящата надпревара.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...