В Сингапур - са готови за първото вечерно състезание

Main July 30, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2437 views | no comments

Първото състезание от Формула 1 във вечерен час най-вероятно ще се проведе през следващата година в Гран при на Сингапур. Организаторите на събитието са готови да предоставят нужните условия за подобна надпревара.

Шефът на Ф1 Бърни Екълстоун не стигна до подобно споразумение с организаторите на Гран при на Австралия, но местният вестник "Today" отбеляза, че официалните лица в Сингапур все още са запалени по идеята за състезание във вечерни условия.

Международната автомобилна асоциация отрече да потвърди тези информации, но в предварителния календар за следващата година до Сингапур седи отметката "подлежи на одобрение", така че надеждите за подобно шоу остават.

Отговорно лице от Гран при на Сингапур - Джонатън Халей отбеляза, че всички включени в организацията на това състезание, както и самите спонсори на събитието, са напълно зад идеята за провеждане на вечерна надпревара.

В Мелбърн отхвърлиха идеята под претекст, че зрителите няма да са заинтересувани от подобна идея и посещаемостта ще спадне. За Сингапур обаче подобен сценарий изглежда доста приемлив. Имайки в предвид тропичната климатична зона, в която се намира Сингапур, организаторите отбелязаха, че надпревара в по-късен час ще се отрази отлично на зрителите. "Ще се нагърбим със задачата да организираме вечерно състезание единствено ако ФИА и администрацията на Формула 1 сметнат, че от гледна точка на сигурността подобно Гран при ще бъде възможно."

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...