Анатоли Карпов пуска бюджетен автомобил „Мишка“

Main June 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2535 views | no comments

От тази есен заводът на „ЗиЛ“ пуска пилотната партида от бюджетните автомобили „Мишка“.
Сътрудниците на компанията „Мишка-Тула-Москва“ е сключила дългосрочен договор за площите на фабриката. На този етап подготвят помещенията й за старта на производството.
Първите 150 бройки ще бъдат готови през септември или октомври още тази година. Сто от тях ще са във версия комби, а останалите – пикап-фургон. Всички модификации ще отговарят на екологичните норми на „Евро-3“.
„Мишка“ е изграден върху конструкция от нисколегирана стомана, на която ще се монтират полимерните панели на каросерията. Автомобилът е с предно предаване и е обзаведен със стар 4-цилиндров двигател от ЗАЗ с 1,3-литров работен обем и мощност 70 к.с. Макс. му скорост е 155 км/ч.
От компанията твърдят, че е възможно монтирането и на мотори и агрегати от Renault Twingo, Peugeot 107 и Volkswagen Lupo, произведени във Вазовските заводи в Русия.
Клиренсът на автомобила е 185 мм, а обемът на багажника варира от от 400 до 800 л според позицията на задните седалки. Средният разход на гориво е 5,8 л/100 км.
Цените започват от 170 000 рубли (4 132 eвро).
Според официалния сайт на „Мишка“ http://automishka.com на базата на модела вероятно ще бъде разработен и спортен автомобил, както и кабриолет.
Според данни на компанията интересът бил голям и поръчките нараствали с всеки изминал ден.
Компанията „Мишка-Тула-Москва“ е основана през 2004 г. от световния шампион по шахмат Анатоли Карпов. Първоначалните му планове предвиждаха производството да започне през 2005 г. в завода в Тулска област, но то бе отложено.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...