Люис и Дженсън представиха ГП на Лондон

Main June 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2310 views | no comments

На специална церемония пилотите на McLaren Люис Хамилтън и Дженсън Бътън представиха трасето за проекта за състезание по улиците на Лондон. Двамата шампиони са консултанти за пистата, а за архитект по проекта е наета фирмата Populous, отговорна за O2 Arena и олимпийския стадион в Сочи за 2014. „Всичко изглежда реално за мен. С Дженсън работихме в симулатора, за да получим информация за дизайна на пистата и за момента всичко е феноменално. Видео клипът е изключително детайлен и логично постижим. И трябва да кажа, че това ще бъде най-епичното трасе”, коментира Люис Хамилтън.
Още вчера сутринта Бърни Екълстоун обяви плановете си да подпомогне финансово ГП на Лондон. „Идеята ми за улично състезание в Лондон е от много години. Ще бъде фантастично. Преди години успяхме да се споразумеем с градската управа на Уестминистър и кметството на Лондон, но имахме проблеми с финансирането. По време на шоу демонстрация видяхме повече от половин милион души публика. Апетитът за Гран при на Лондон е огромен и съм сигурен, че същото се отнася за отборите от Формула 1 и спонсорите им”, обяви Екълстоун.
Конфигурацията включва 14 завоя и е дълга 5,1 километра. Стартът е от Мола, следва права „Сантандер” по посока Бъкингамския дворец и площад Трафалгар. Идеята е състезанието да бъде нощно и да се стане второто английско състезание заедно със „Силвърстоун”. Пистата има договор до 2027 г. и ще остане домакин на ГП на Великобритания. „С цялата си история „Силвърстоун” е естественото място за провеждане на Формула 1 във Великобритания. Чудесно е, че ще допълним F1 с улично състезание в Лондон и беше страхотно да караме на симулатора с Люис сякаш пистата наистина съществува”, поясни Бътън.
Пистата ще бъде осветена от система с 1200 прожектора с мощност 3 мегавата. Все още Екълстоун не е обявил кога предвижда включването на Лондон в календара, но нищо чудно да се случи още през 2013 г.
Припомняме, че „Фламини Груп” се опита да организира улично състезание в Рим отделно от ГП на Италия в „Монца”, но проектът се провали.



Видео

 
Keywords:   Mclaren
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...