БЕЗ КОМПРОМИСИ – ПЪРВИЯТ ХИБРИД НА INFINITI (Видео)

Main January 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2519 views | no comments

Източник: www.infinitibg.bg

Динамичните характеристики и емисиите вече са потвърдени за Infiniti M35h – първият хибрид от най-новия японски производител на луксозни автомобили
Благодарение на новаторската хибридна технология не се налага да правите компромиси между високата мощност и ниските емисии
Първият хибрид съчетава целия лукс, финес и оборудване на първокласния седан Infiniti M
Тази пролет в Европа: първият хибрид се присъединява към V6 бензиновите и дизеловите варианти на серия M. Очаквайте цените скоро.


РОЛ, Швейцария (24 януари 2011 г.) – Днес се потвърждават техническите спецификации и динамичните характеристики на първия хибрид на Infiniti - най-мощния нов член на луксозната серия Infiniti M.

Хомологираните стойности потвърждават, че Infiniti M35h е един от най-бързите и екологично чисти седани, задвижвани от V6 двигател, както и че заема челно място в хибридната технология.

Достъпен в цяла Европа от пролетта (в зависимост от държавата), първият автомобил с Direct Response Hybrid" на пазара може да се характеризира с четири параметъра:

364 к. с. (268 кВт) комбинирана бензиново-електрическа мощност
Ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди
162 г/км емисии на CO2
7,0 л/100 км при комбиниран цикъл

Новаторската хибридна система на Infiniti M35 с един електродвигател/два съединителя се допълва от отличителните черти на Infiniti за ниско въздушно съпротивление – Cd е намален до впечатляващите 0,26, и ниското тегло – M35h е по-лек дори от дизеловия си събрат M30d, с тегло от само 1830 кг.

Новият флагман на Infiniti, който ще се състезава в сърцето на европейския луксозен клас може да се похвали и със забележителна икономичност - впечатляващите за луксозен седан с дължина почти 5 метра при извънградско шофиране 5,7 л/100 км, максимална скорост 250 км/ч и ускорение, недостижимо от много спортни автомобили.

Комбинацията от висока мощност – една от изключително привлекателните черти на Infiniti, и ниските емисии е пряк резултат от електромотора с 68 к. с. (50 кВт), който може да захранва Infiniti M35h по-често, до по-висока скорост и за по-дълъг период от конкурентните хибриди.

Благодарение на възможността за пътуване само на електроенергия без емисии при скорост до 80 км/ч, системата Direct Response Hybrid" на Infiniti увеличава ползата от хибридната технология както в бавния градски трафик, така и на магистралата. При тестове в реални условия Infiniti M35h показва, че може да се движи само в електрически режим през 50% от времето по комбинирани маршрути. Дори енергията, която обикновено се губи при намаляване на скоростта, се използва за зареждане на акумулаторите.

Въпреки че при всяка възможност се движи в тих електрически режим, Infiniti M35h не може да изненада пешеходците и хората със зрителни увреждания при приближаване благодарение на системата за звуково сигнализиране за приближаващ автомобил, предназначена за пешеходците (Approaching Vehicle Sound for Pedestrians). Това е първият в света хибрид със стандартно включена подобна важна система за безопасност, която издава приятен, ненатрапчив звук с различен тон и сила при скорост на автомобила до 30 км/ч.

Иновативното хибридно електрическо сервоуправление (NH-EPS) и регенеративните спирачки, разработени специално за допълнително подобряване на ефективността на Infiniti M35h, са ключов технологичен акцент. Бензиновият двигател на Infiniti M35h е 3,5-литров V6 с 306 к. с. (225 кВт). Той е част от семейството V6 двигатели на 3,7-литровия агрегат от M37, но с характеристики на въртящия момент, допълващи максималната тяга – 270 Нм при 1770 оборота – на електромотора.

Infiniti M35h е точно толкова луксозно оборудван, колкото и останалите модели Infiniti M, а вместимостта на 350-литровият му багажник позволява превозването например на четири чанти за голф или два големи куфара.

Цените на Infiniti M35h ще бъдат обявени скоро.

 
Keywords:   direct response
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...