Точно навреме: дебют в Европа

Main January 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2495 views | no comments

Източник: www.volkswagen.bg

Новата Jetta преразпределя позициите в света на лимузините
Висококачествена лимузина с дължина 4,64 м на цена от 33 990 лв
С разход от 4,5 л/100 км Jetta е една от най-напредничавите лимузини в световен мащаб

Успешната на всички континенти лимузина на Volkswagen (повече от 9,6 млн продадени екземпляра) е с изцяло нова концепция, оформление и размери. С актуалната си дължина от 4,64 м ( + 9 см) автомобилът по-прецизно се вмества в нишата между Golf (4,20 м) и Passat (4,77 м). Освен това като външност новата Jetta напълно се е дистанцирала от бестселъра в компактния клас Golf; лимузината вече има собствено лице също като Eos или Tiguan.

• Нов клас лимузини: Jetta е препоръчителна най-вече за онези водачи, които предпочитат лимузина с уверен дизайн, която предлага най-високо ниво на комфорт, сигурност и качество. Досега автомобилите от този клас и с подобни размери и качество бяха значително по-скъпи. Jetta предлага алтернатива на достъпна цена (от 33 990 лв). Моделът на Volkswagen се отличава с новите TDI- и TSI-двигатели (най-добър разход на гориво от 4,5 л/100 км), ефективните автоматична трансмисия с два съединителя (DSG) и много просторния си интериор.

• Успех като в САЩ: С новите си дизайнерски и технологични концепции Jetta има потенциала веднага да постигне успех, подобен на този в САЩ. Там това е най-добре продаваният автомобил на европейски производител. Годишно между Ню Йорк и Лос Анжелис се продават около 110 000 екземпляра от този модел; американците ценят Jetta като спортна лимузина, предлагаща висока сигурност. По тази причина Volkswagen представи новата американска версия на световния бестселър през юни 2010 г. насред Таймс Скуер в Ню Йорк.

• Истини от тази и онази страна на океана: никога досега Jetta не е била по-спортна, по-икономична и по-голяма. Лимузината прави огромен скок напред като концепция и стилистика. Както отбелязахме, дизайнът на лимузината вече не е идентичен с този на Golf, а напълно самостоятелен. Инженерите и дизайнерите са създали и напълно нов интериор. Благодарение на увеличеното заедно с общата дължина междуосие (2,65 м) мястото на задната седалка на петместния автомобил е значително по-просторно (+6,7 см пространство за краката).

• Абсолютна ефективност: По отношение на задвижването също се отбелязва голям напредък. Например 1.6TDI с мощност 77 кВт/105 к.с.: този Common-Rail турбодизелов двигател изразходва 4,5 л/100 км (респ. 119 г/км СО2). Или например 1.2TSI със същата мощност от 77 кВт/105 к.с.: турбобензиновият агрегат с директно впръскване се задоволява със само 5,7 л/100 км (респ. 134 г/км СО2) – като тук става дума за лимузина с бензинов двигател и максимална скорост 190 км/ч. Jetta 1.2TSI с ниво на оборудване Trendline ще струва 33 990 лв. Базовата цена на Jetta 1.6TDI Trendline е 35 990 лв. Jetta ще се задвижва само от най-модерни турбо бензинови и дизелови двигатели с директно впръскване, като дизеловият агрегат със 105 к.с. опционално се предлага и със свръх бързата автоматична трансмисия два сухи съединителя (DSG).

• Стартът: Базовото ниво на оборудване на Jetta е Trendline. На практика обаче е трудно да се говори за базов модел в класическия смисъл. По отношение на сигурността например серийни са шест въздушни възглавници (опционално осем), пет оптимизирани по отношение на сигурността подглавници (отпред Anti-Whiplash със защита срещу камшичен удар), дневни светлини, разпознаване на закопчани предпазни колани, автоматично активиране на аварийните светлини при внезапно спиране, асистент при потегляне по наклон, ABS/EBD със спирачен асистент и коригираща функция на кормилното управление и стабилизиране на ремаркето. Сред акцентите на екстериора на Jetta Trendline са детайлите като гуми с широчина 205 мм върху 16-цолови стоманени джанти, странични огледала с електрическо регулиране и подгряване и вградени мигачи и тонирани в зелено топлозащитни стъкла. Комфортът в интериора е повишен благодарение на детайли като климатик (Climatic), филтър за прах и полени, централно заключване с дистанционно управление, електрически стъкла на четирите врати, индикатор за външната температура с предупреждение при опасност от заледявания, хромирани рамки на вентилационните клапи, мултифункционален централен дисплей (MFA) и регулируема по височина седалка на водача (текстилна тапицерия с десен Cardeol").

• Любимото средно ниво: Цените на средното ниво на оборудване Comfortline стартират от 35 490 лв с ДДС (Jetta 1.2 TSI със 77 кВ / 105 к.с.). Външно този модел може да бъде разпознат по хромираните ламели на радиаторната решетка. Интериорът на Jetta Comfortline е облагороден с джобове на облегалките на предните седалки, подлакътници (отпред с кутия за предмети), 8-степенна настройка на комфортните седалки (с текстилна тапицерия с десен "Sienna), радио CD MP3-плейър RCD 310 с 8 тонколони, пакет Хром (включително и въртящия се превключвател на светлините и регулаторите на управлението на климатичната инсталация и черни апликации (Black Pyramid").

• Мост към следващия клас: Най-изисканото ниво на оборудване на Jetta е Highline. То може да бъде поръчано само с дизелов агрегат 1.6 TDI 77 кВт / 105 к.с. в комбинация както с механична трансмисия, така и с автоматична трансмисия с два съединителя (DSG). Освен детайлите от Trendline и Comfortline екстериорът на Highline включва серийни 16-цолови алуминиеви джанти Atlanta", хромирана рамка на долния въздухозаборник, хромирани лайстни по страничните стъкла, система за измиване на фаровете и фарове за мъгла с допълнително осветление в завой.

• Просто изгодна: Освен това новата Jetta е и сред най-изгодните по отношение на текущите разходи автомобили в своя клас. Например Jetta 1.2TSI Trendline с мощност 77 кВ / 105 к.с е с разход на гориво от само 5,7 л/100 км.


Забележка: TDI, TSI, DSG и Twincharger за запазени марки на Volkswagen AG и другите предприятия концерна Volkswagen в Германия и други страни. Данните за оборудването и техническите характеристики са валидни за моделите, продавани в България.

 
Keywords:   dsg, golf 4, jetta, passat, tsi, volkswagen
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...