Бензиностанции ЕКО пускат на пазара безоловен бензин 95EKONOMY

Main May 12, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3940 views | no comments

В момента само ЕКО предлага обогатен бензин на цената на стандартния безоловен, тип 95


Бензиностанции ЕКО пускат на пазара нов безоловен бензин 95EKONOMY, който намалява с до 2% консумацията на гориво на автомобила. С новия продукт потребителите спестяват средно до 1 литър гориво на всеки зареден резервоар*. 95EKONOMY ще замени обикновения бензин тип 95 и ще се предлага на същата цена. Новата марка гориво на ЕКО включва в състава си добавката KEROPUR®, произведена от световния лидер в производството на химически продукти BASF. 95EKONOMY ще се предлага в мрежата от обекти на EКО в цялата страна от 12.05.2011.

Бензиностанции ЕКО са единствената верига в България, която в момента предлага обогатено гориво на цената на стандартния безоловен бензин с октаново число 95. Новият продукт 95EKONOMY дава по-високо качество на нашите клиенти и в същото време намалява техните разходи за гориво. С него потребителите пестят и имат по-голям избор, каза Янис Поликандриотис, Изпълнителен директор на ЕКО България.

95EKONOMY e резултат от международното сътрудничество на Hellenic Petroleum Group, част от която са бензиностанции ЕКО, с водещата в свата компания в областта на химическата индустрия BASF. Добавката KEROPUR®, запазва максимално чист двигателя на автомобила, като премахва старите отлагания в него и предпазва от натрупването на нови. Горивото с KEROPUR™ дълготрайно защитава от корозия компонентите на мотора, с което оптимизира и разходите за поддръжка. Намаляването на разхода на гориво редуцира въглеродните емисии в атмосферата, а шофирането е по-приятно заради доброто функциониране на двигателя.

С новия безоловен бензин 95EKONOMY, ЕКО обогатява серията горива, които предлага на своите бензиностанции. От юни 2004 г. ЕКО предлага на българския пазар горива със запазената марка KINITRON – UNLEADED 100Speed, UNLEADED 95 Plus и DIESEL PLUS. Серията EKO KINITRON отбелязва началото на нов период в развитието на пазара на горива в България. Те не само отговарят на всички стандарти на Европейския съюз, но са и по-благоприятни за околната среда, тъй като отделят по-малко вредни емисии в атмосферата.

* Под пълен резервоар се има предвид резервоар с вместимост 50 литра. Сравняването се отнася за резултатите от тестовете на обикновен бензин 95 и 95EKONOMY с уникална добавка. Размерът на реализираната икономия може да варира при различните видове автомобили в зависимост от начина на шофиране.

---
Бензиностанции ЕКО са собственост на ЕКО България ЕАД. Компанията присъства на българския пазар от юли 2002 г. и е част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group. В България действат 81 ЕКО бензиностанции – София, Ахелой, Банско, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Кресна, Кула - Видин, Кулата, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Петрич, Пловдив, Русе, Свиленград, Своге, Сливен, Стара Загора, Хасково и Шумен.

За BASF
BASF е водеща химическа компания в световен мащаб. Портфолиото на BASF включва от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване до продукти за селското стопанство, фини химикали, суров нефт и природен газ. Като надежден партньор BASF помага на клиентите си да станат още по-успешни в практически всички сфери на индустрията. С висококачествените си продукти и решения BASF има важна роля в намирането на решения за глобални предизвикателства като защита на климата, енергийна ефективност, хранене и мобилност. BASF има приблизително 109.000 служители и отбелязва продажби на стойност близо 63.9 милиарда евро през 2010 година. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт, Лондон и Цюрих. Допълнителна информация за BASF можете да намерите в Интернет на адрес: www.basf.com.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...