Бойното кръщение на 908 на „12-те часа на Себринг”

Main March 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3830 views | no comments

Стартът на Intercontinental Le Mans Cup 2011 ще бъде даден във Флорида, на тазгодишното издание на „12-те часа на Себринг". Носителят на титлата за 2010 г., Team Peugeot Total, ще участва с два нови автомобила Peugeot 908. Номер 7 ще бъде пилотиран от победителите от миналата година Антъни Дейвидсън, Александер Вюрц и Марк Жене, а номер 8 е поверен на Франк Монтани, Стефан Саразен и Педро Лами.
След първото си излизане на пътя на 27 юли 2010 г. и представянето пред пресата и публиката на 3 февруари Peugeot 908 ще направи и своя състезателен дебют в Себринг (САЩ) на 19 март.
Двигателят на автомобила е турбодизелов V8 HDi FAP с 3,7-литров работен обем и мощност 550 к.с. 908 ще бъде един от малкото LMP1 (Le Mans Prototypes), които се представят в конфигурацията на правилника 2011.
12-те часа на Себринг" се очертава тежко състезание, тъй като са регистрирани 56 участника. „Себринг е специфичен манш, в който винаги се случват много неща, казва от своя страна Оливие Кеснел, директор на Peugeot Sport. Toва е американско състезание с много неутрализации, правила, различни от тези на Льо Ман именно по отношение на влизането в бокса. В един момент всичко може да се обърне. Точно поради това, то е чудесно упражнение за целия екип от пилоти, механици, инженери, чиято задача е да повишат подготовката си в понякога екстремални условия. Трябва да сме готови за „24-те часа на Льо Ман", следейки внимателно шампионата".
Победител в шампионата за издръжливост ILMC и в Себринг 2010, Team Peugeot Total ще участва във всички състезания от календара 2011 г., който включва 7 манша и кулминацията Льо Ман. „Най-важна за нас е победата през юни, казва Оливие Кеснел, но разбира се, ако нямаме особени спортни или технически трудности в Себринг, резултатът може да бъде много добър."
Началото на състезанието е в 10:30 (местно време) на 19 март, а екипът ще бъде на линия на 12 март за първия си частен тест.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...