Броени дни до старта на офроуд маратона Адвенчър България 2007

Main July 23, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 873 views | no comments

Броени дни преди старта, 30 екипажа са подали заявки за участие в приключенския офроуд Адвенчър България 2007. По легендарния маршрут Ком – Емине тази година ще преминат повече от 25 екипажа в състезателния клас, трима участници с ендуро-мотоциклети и двама - с АTV 4-колесни машини. Участниците са разделени в два класа: състезателен и туристически, като може да се участва с автомобили, мотоциклети и четириколки (ATV). Стартът ще бъде даден на 4 август от 11 часа пред Александър Невски с атрактивно представяне на екипажите.

Преходът, който е кръг от Националния офроуд шампионат, ще се проведе за шеста поредна година от 4 до 10 август. Екипажите ще изминат 1000 км (от които 800 км са специални офроуд етапи) по екстремния маршрут от София до Черно море под мотото "Активна почивка! Активно приключение!. Най-високата точка, през която ще преминат екипажите, е разположена на 2000 метра надморска височина през връх Паскал, а най-дългият дневен преход е 230 километра.

При изготвянето на трасето са участвали два джипа и една четириколка (АТV) Bombardier, които общо са изминали 3000 километра, като трасето през тази година е напълно различно от досега преминаваните. Друг любопитен факт е, че в един от етапите, участниците ще преминат от 730 метра надморска височина до 2000 метра за 1 час.

Екипажите от състезателния клас ще се борят да защитят позициите си в Националния шампионат по офроуд, кръг от който е и ралито "Адвенчър България 2007. Туристическият клас пък ще съчетаят адреналина с лятната си почивка. За тях са определени по-леки трасета, преминаващи през живописни местности, както и задължителните за всяко оф роуд състезание пътна книга или със съпровождащ автомобил.

Организаторите очакват да се присъединят и нови участници, които за пръв път ще станат част от офроуд - изживяването и в същото време ще усетят тръпката на приключението със своите автомобили 4х4. Таксата за участие е 400 лева за екипаж, като включва пътна книга, времеизмерване, съдийски екипи, медицинска помощ, осигуряващи автомобили, награден фонд, шапки и фланелки за участниците и коктейл при награждаването. Подсигурено е хотелско настаняване и изхранване за всичките дни в рамките на 350-400 лева за двама души. В последните два дни от офроуд маратона организаторите ще предложат на финалистите шоупрограма програма с демонстрации на водни атракции и игри.

През 2007 г. Организатори на "Адвенчър България 2007 са офроуд клубовете "4х4 Адвенчър – гр. Троян и "Луда работа - Стара Загора. Генерални спонсори са "БалканСтар , "Винпром Пещера, хотел "Троян Плаза, "Зундерт Екстрийм и рекламна агенция "Мажорити 3.

 
Keywords:   bombardier, tv 4
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...