Българин стана четвърти в Европа по икономично шофиране на камион

Main October 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3680 views | no comments

Петко Василев завоюва четвърто място при европейците в първото издание на международното състезание за икономично шофиране на камиони на Volvo Trucks. Оспорваният финал се проведе в Гьотеборг (Швеция) с участието на националните победители от 17 държави. С шампионската титла триумфира Хо Гиун Хан от Южна Корея, който постигна по-добър резултат от този на другия участник във финалния сблъсък - испанеца Енрике Санчез Парондо.
Родните ни шофьори на камиони се представиха доста силно, цели 421 от общо 3800 участници в националните кръгове от 17 страни бяха именно българи. Оспорваната надпревара у нас се проведе през юли и август със състезания в 15 града, които излъчиха най-успешните професионални водачи. На финала в Пловдив на 1 септември шампион стана Петко Василев, с което извоюва правото да представи България в Гьотеборг.
Организаторите от Volvo Trucks планират състезанието по икономично и екологично шофиране да стане традиционно заради големия интерес и добрите резултати.

 
Keywords:   volvo, volvo trucks
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...