Бюджетът на Рали България 2011 е 600 000 лева

Main June 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1940 views | no comments

-Европейският шампион стартира в рали България

Настоящият европейски шампион Лука Росети е сред пилотите, подали заявка за участие в 42-ото издание на рали България, VI-и кръг от шампионата на Стария континент.

Новината бе потвърдена вчера на пресконференция, посветена на предстоящото рали България (8-10 юли), в която участваха министърът на спорта Свилен Нейков, директорът на ралито Камен Михайлов, председателят на БФАС Георги Янакиев и отговорникът за трасетата в състезанието Румен Манолов.

Срокът за заявки за участие в рали България все още тече, но организаторите на състезанието прогнозираха силен интерес от страна на силни европейски екипажи и най-добрите български рали пилоти.

Росети се бори да защити европейската си титла от миналата година и в момента той и навигаторът му Матео Чиаркози заемат второто място във временното класиране след три ралита.

Рали България 2011 ще предложи на участниците и феновете някои промени в сравнение с миналогодишното издание на състезанието – сервизната зона на ралито се мести от летището в Долна баня в Самоков. Така достъпът до боксовете на отборите ще е още по-лесен за публиката, а новата сервизна зона е по-близо и до центъра на състезанието – Боровец.

600 000 лева е бюджетът на рали България през тази година, съобщи Янакиев, а министър Нейков заяви, че държавната помощ за провеждането на най-голямото спортно събитие у нас е в размер на 250 000 лева.

Маршрутът на рали България включва 10 скоростни отсечки – шест от тях се карат на 9 юли, събота, а четири – на следващия ден. Стартът и финалът на ралито са пред хотел Рила в Боровец.

Свилен Нейков, министър на спорта:
В своята история и особено през миналата година рали България доказа, че нашата страна и БФАС могат да организират автомобилни състезания от най-висок ранг. Сигурен съм, че и сега организацията ще е отлична, а състезанието ще привлече най-добрите рали пилоти в Европа, както и многохилядна публика по отсечките.

Камен Михайлов, директор на рали България:
Организирането на толкова голямо състезание във време на икономическа криза е трудно изпитание, но смятам, че подготовката ни върви по план, макар и по-трудно от очакваното. Надявам се, че новата сервизна зона ще се хареса на екипите и на феновете, а етапите са зрелищни и ще са интересни за публиката.

Георги Янакиев, председател на БФАС:
Радвам се, че рали България отново е кръг от европейския рали шампионат, миналата година нашето състезание получи много добри оценки, но сега всичко започва отначало. Надявам се, че в близко бъдеще отново ще кандидатстваме за кръг от световния рали шампионат. Миналата година успяхме да проведем най-евтиното рали в световния шампионат, сега ще трябва да направим това и в рамките на европейския шампионат. Но съм сигурен, че спонсорите и феновете на моторните спортове у нас ще ни подкрепят.

Още информация за рали България – на сайта на ралито: www.rallybulgaria.com

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...