Виктор Мюлер: Saab не колабира

Main April 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2675 views | no comments

Проблемите на шведския производител Saab, който в момента е собственост на Spyker, са малко препятствие, което компанията ще преживее, е заявил вчера собственикът на двете марки Виктор Мюлер. „Saab продължава производството и няма да колабира", е бил коментарът му. Според думите му още от следващата година компанията ще обнови и ще разшири до най-големи предели в историята си своята гама. Мюлер потвърди предишната си прогноза, че до края на годината ще бъдат произведени 80 000 автомобила и Saab ще излезе на печалба още през 2012 г.
Миналата седмица компанията бе принудена да спре производството си за три дни, след като доставките й бяха спрени заради неплатени сметки. Проблемът сега бил разрешен.
В момента усилията да се постигне дългосрочно финансиране са съсредоточени върху руския бизнесмен Владимир Антонов, който е подал молба да вземе дял от губещия автомобилен производител. Преди време той беше третият собственик в Spyker, но миналия февруари бе принуден да се оттегли от сделката по изкупуването на Saab от General Motors Co., след като медиите го обвиниха във връзки с организираната престъпност, факт, който той отрече. Сега, с изчистено име, руснакът отново претендира за дял в Saab.
Spyker иска да даде възможност на Антонов да се върне като дялов участник в компанията и е подала заявление към националната служба по дългове на Швеция, която трябва да го одобри, тъй като държавата е гарантирала заем от 400 млн. евро от Европейската инвестиционна банка.
Делът на Антонов няма да надвиши 30%, е заявил на свой ред Мюлер. Той е потвърдил, че Spyker се стреми да върне заема към банката, тъй като компанията иска да бъде независима от държавата.

 
Keywords:   general motors, saab, spyker
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...