Военни автомобили в деня на бащата в НВИМ

Main June 13, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7035 views | no comments

Специалната връзка между бащата и детето е темата на традиционния вече „Ден на бащата“ в Националния военноисторически музей (НВИМ) в София. Празникът ще се проведе в началото на лятната ваканция – 14 юни (събота) 2014 г., от 10.00 до 18.00 ч.
Съвременна военна техника, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и вълнуващи атракции ще могат да видят малките и големите момичета и момчета тази събота в Националния военноисторически музей в София. Входът за тях, както и за постоянната хронологична и външната експозиция на музея ще е безплатен. Поводът е „Денят на бащата“.
Специално за събитието Българската армия (БА) ще представи бронирана колесна машина Guardian, военен автомобил Hummer, автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение, високопроходима линейка – участвала в мисии, както и други съвременни технически средства на БА (ЛАПП Mercedes-Benz G270 CDI, ТАПП Mercedes “Зетрос 1833S“ и Unimog 5000, САПП HMWWV, товарен автомобил с повишена проходимост Mercedes-Benz Actros 1832А, лек автомобил с повишена проходимост Mercedes-Benz G270. Катапултно кресло за авиационна техника и защитно снаряжение за летателен състав ще пренесат посетителите в атмосферата на българските ВВС, като автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до кабините на вертолет МИ-8 и самолет МИГ-21 БИС, както и до отделенията за управление на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М“ и танк Т-34.
Умалени модели на влакчета ще зарадват всички, които са привлечени от ЖП моделизма, дислоцирайки сухопътни части на Българската армия, докато почитателите на по-модерните транспортни средства и технологии ще могат да се състезават с коли чрез симулатор с волан и различни видеоигри. Виртуалните преживявания ще се превърнат в реални, защото във външната експозиция на музея децата ще влязат в ролята на истински пилоти на колички, които ще управляват на специална надуваема писта.
Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и на влекач, разполагащ с най-голямата кабина (два метра вътрешна височина), трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. След като се насладят на комфорта на луксозните возила, мобилен автосервиз ще им даде възможност да демонстрират и предадат на своите наследници ценен опит по поддръжката на автомобила.
Търсачите на силни усещания и преживявания ще бъдат предизвикани да изкачат 6-метрова мобилна стена за катерене, а откривателският им дух ще бъде стимулиран от иновативна GPS-игра за откриване на „съкровища“. Заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, затова за отмора лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории за живота на планетата. Специално за събитието младежи са проектирали детска къща за игра, която ще бъде построена с помощта на малките приятели на НВИМ.
Ако това не ви е достатъчно, очаква ви и богата програма от детски филми през целия ден.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...