Грация и мощ - 2008-а

Main March 10, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 4968 views | no comments

ВИП дами с гореща кръв
посрещнаха 8-и март с офроуд-състезание

Мисис «Глоуб» Румяна Маринова също се впусна
в лудата надпревара с четириколки в Троянския Балкан

Истинско екстремно изживяване си подариха за 8 март 20-те участнички в дамския офроуд шампионат «Грация и мощ» 2008.
В първия ден дебюнантки и изявени фаворитки премериха сили с ATV-четириколесни машини на офроуд-трасето в с. «Дълбок дол» край Троян. Четириколките Бомбардер бяха специално предоставени от вносителя Зундерт Екстрийм.

В клас VIP на старта застанаха Мисис Глоуб 2004 Румяна Маринова, Петя Желева от спортната редакция на ТВ 7, Биляна и Габриела Мартинови от ТВ шоуто Сървайвър 2 и Йоана Гочева, спортен журналист от Нова ТВ. В последния момент от надпреварата се отказа риалити звездата Златка Райкова.
Напълно очаквано първите места окупираха близначките Мартинови, които имат опит като професионални състезатели в националния ендуро шампионат. Истинска зненада на публиката поднесе Петя Желева, на която не достигнаха само 40 стотни, за да отиде на финал.

Така на финала титлата си оспорваха сървайвърките от Кърджали, които показаха завидни умения и храброст на пистата. Все пак, по-бърза се оказа Габриела, която съвсем заслужено зае първото място.

В клас Хоби Титлата си оспорваха общо 13 състезателки, сред които най-добро време даде Любомира Прокопиева от 4Х4 Адвенчър Троян. Втора остана Мария Петрова от Бургас, а третото място зае дебютантката в «Грация и мощ» Хави Алиева от "Екс Райдър" - Търговище.

Офроуд състезанието извади на показ пред екзалтираната публика истински диви страсти. В неистова надпревара с времето Рени Христова, голямата надежда на клуб "Луда Работа"-Стара Загора, още по време на квалификациите излетя от остър завой и не успя да завърши.

Участие в професионалния клас «Експрет» на ралито заявиха 7 участнички, сред които и две дебютантки - Ася Бочева и Марина Топалска. Фаворитката Диляна Лагадова срещна съпротива единствено от страна на представителката на "4х4 Адвенчър" Мая Найденова. Все пак, рутината и опита на 18-годишната Лагадова от Националния ендуро шампионат предопределиха нейния успех в надпреварата. Трета се класира Ася Бочева, а Денка Йолданова от "Риск" Габрово остана четвърта.

Носителките на първа награда и в трите класа получиха златни колиета от SSG, подаръци от Стъклен свят и от Дайхацу – България.

През следващия ден нежните фурии се състезаваха по офроуд-трасето с чисто нови автомобили Daihatsu Terios 4Х4.
За втори пореден ден близначките Биляна и Габриела Мартинови от риалити шоуто Сървайвър 2 триумфираха на дамското офроуд рали Грация и Мощ. В неделния ден VIP-дамите премериха сили и умения по стръмния терен с автомобили 4Х4. Те се състезаваха с напълно изравнени шансове с автомобили Дайхацу Териос, предоставени им специално от вносителя.
Тук Биляна от близначките Мартинови успя да вземе реванш и да се качи на първо място на почетната стълбичка. Второто място остана за сеста й Габриела, а трета, с минимална разлика, се класира Мисис България Румяна Маринова.

Победителките в двата дни на ралито получиха златни колиета от SSG, подаръци от Дайхацу-България и от Стъклен свят.

 
Keywords:   vip
 

Images Gallery


 

Infiniti FX50 2008
March 9, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...