Infiniti FX50 2008

Reviews March 9, 2008 | AutoDrum.com A- A+ 3009 views | no comments

След месеци на очакване и предположения, Европа най-после има нова луксозна алтернатива на повсеместните германски марки. Infiniti вече оповести подробности за предстоящия G37 модел в купе и седан версии, заедно с компактния вседеход EX37, които бяха приети доста добре от често критикуващата европейска преса.

Infiniti са повече от сериозни относно Европа и никой не се и съмнява в техния успех с Карлос Гон начело. Г-н Гон е много уважаван сред автомобилните кръгове, поради факта, че точно той спаси от банкрут автомобилния гигант Nissan и поведе Renault към успеха. На 4 Март, г-н Гон дойде да оглави откриването на изложението в Женева на новата европейска гама предлагана вече от Infiniti, но главно за глобалния дебют на най-отличителния модел на марката, а именно FX.

Втората генерация FX вече е с 5.0 литров V8 двигател и 7-степенна автоматична трансмисия, превръщащи SUV-а в абсолютния флагман на марката. Тази окомплектовка заменя предишната топ-версия с 4.5 литра V8 агрегат и 5-степенен автоматик. Двигателят VK50VE V8 генерира значителната мощност от 390 к.с. и 500 Nm въртящ момент, предава цялата тази мощ към интелигентна AWD система, олекотено окачване с автоматични регулируеми настройки и бързо сменяваща предавките 7-степенна трансмисия.

Производителността се контролира от интелигентната AWD система на Infiniti, наречена ATTESA E-TS (Advanced Total Traction Engineering System for All Electronic Torque Split), имаща възможността да разпределя задвижващата сила от 50:50 до 0:100, в зависимост от динамичните изисквания и условията на шофиране. Множество са системите грижещи се за оптималното поведение на SUV-а при всякакви ситуации са: Електронен контрол на характеристиките на амортисьорите (Continuous Damping Control – CDC), Електронна програма за стабилност (Electronic Stability Program - ESP), Система за контрол на сцеплението (Traction Control – TCS), Система за адаптивни предни светлини (Adaptive Front Lighting System - AFS), Система за завиване на задните колела (Rear Active Steering), Интелигентна система за спиране (Intelligent Brake Assist - IBA) и още много други.

“След 20 годишно пътешествие, ние смятаме, че Infiniti е готово… с нов и отличителен избор за взискателният вкус на европейците.” заяви г-н Гон.

Изцяло новото Infiniti FX50 ще бъде налично за покупка в Северна Америка от Юни 2008, а в Европа продажбите ще стартират от Октомври 2008.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...