Гърци спират касапницата по пътищата у нас?

Main November 27, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5740 views | no comments

И ние мразим да цитираме тези цифри, но въпреки това ще го направим: от началото на 2013 г. до сега 528 души са загинали по българските пътища, а броят на ранените тежко е близо 8000. Всички гледаме тази стряскаща статистика (поне за кратко), някои от нас стават по-нежни с педала на газта, а други продължават да си мислят - „Това няма да се случи на мен!“. Но междувременно екипите на „Бърза помощ“, КАТ и застрахователните компании не остават без работа. Наред с разбитите семейства и променените завинаги човешки съдби, сериозните ПТП-та носят и огромни икономически вреди – само за година загубите вследствие на катастрофи у нас се равняват на 1 млрд. лева. „В основата на 95% от произшествията е човешката грешка“, смята председателят на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.
На фона на всичко това компанията AMS fleet предлага специални обучения за повишаване на пътната безопасност. Фирмата, представител на гръцката Q&S, организира обучения за безопасно шофиране с инструктори от Гърция. Подобни услуги вече се предлагат и от български школи, но по-специфичното в случая е, че не се набляга в толкова голяма степен на упражненията на затворени трасета като полигони. Освен това AMS fleet предоставя на клиентите си възможност за специални курсове по сигурно управление на тежкотоварни автомобили. При тези курсове се правят дори упражнения с полуремаркета с помощни колела (на снимката).
Максималната цена на първия модул на курсовете за леки автомобили ще бъде максимум 600-700 лева. Обучението включва 4-5 часа теоретична подготовка, след което инструкторите се качват в личните автомобили на курсистите и прекарват 3-4 часа с тях при шофиране в реални условия (а не на затворени трасета). Преди и след обучението треньорите правят анализ на шофирането на обучаваните лица по 51 показателя в 11 категории. AMS fleet уверява, че нейните специалисти имат много добра 2-годишна подготовка и че отделят изключително много внимание върху психиката на водачите. Които трябва да осъзнаят преди всичко едно нещо – колко голяма отговорност поемат всеки път, когато седнат зад волана.











 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...