Десети национален събор на BMW Клуб България

Main May 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2870 views | no comments

На 6 и 7 май 2011г. писта Дракон в с. Калояново, обл.Пловдив ще събере привърженици на най-обичаната немска марка коли по случай Десетия национален събор на BMW Клуб България под мотото 10 години ентусиазъм, 10 години приятели, 10 години радост.

Вече 10 години на Гергьовден, феновете на марката коли се събират в Калояново, за да се забавляват, да обменят идеи, да се видят със стари познайници и най-вече да се порадват на своите "баварци".

В продължение на два дни пред погледите на многохилядна публика най-заклетите фенове ще имат възможност за свободно каране на пистата, демонстриране на дрифтърски умения и показване на най-добри времена на трасето. Очаква се на събитието да присъстват над 10 хиляди почитатели на марката, за които организаторите са предвидили много разнообразна и наситена програма, гарнирана с адреналин и спукани гуми.

Това стана ясно на официална пресконференция по повод юбилейното събитие, където бяха обявени и имената на победителите в благотворителната инициатива на клуба за откритие на нови таланти на България в моторните спортове - BMW Kart Team Challenge - "Ти Можеш!.

Целта е да се предостави възможност на млади таланти в областта на моторните спортове, които нямат финансова възможност да се състезават на професионално ниво.

Борис Малинов, Николай Атанасов и Александър Геговски са тримата пилоти показали най-добри времена в квалификациите, които вече са част от отбора на BMW Клуб България. Те ще се състезават професионално през сезон 2011 г.в националния картинг шампионат, като всички разходи ще се покрият от BMW Клуба.

С тази инициатива ние от BMW Клуб България искаме да поощрим и открием новите таланти на България в моторните спортове. Немската марка коли е символ на моторния спорт по света и аз съм горд, че BMW Клуб България работи за утвърждаване на тази позиция на любимата марка в страната ни – заяви г-н Росен Коларов, член на УС на BMW Клуб България.

За BMW Клуб България

BMW Клуб България е основан през 1999г. под името "BMW Ентусиастът".
Клубът е първият официално регистриран в страната ни автомобилен клуб съгласно българското законодателство, както и официално регистриран член на Европейската Асоциация на BMW-Клубовете, чието седалище е в град Мюнхен, Германия и има статут на официален клуб на марката BMW за България.

BMW Клуб България е клуб с нестопанска цел и дейност, градящ се единствено и само на ентусиазма на своите членове. Целта на този клуб е създаването и поддържането на една BMW общност в България, чието поле се простира от организирането и провеждането на най-различни мероприятия, до безвъзмездна помощ при най-различни ситуации, спохождащи ни в ежедневието. За целта клубът поддържа интернет форум, в който всеки да сподели приятни емоции от шофирането на своето BMW или да се поинтересува по даден технически въпрос.
Сред основните приоритети на клуба са откриването и обединяването на феновете на марката в България, взаимодействие и сътрудничество със сродни български, европейски и други международни организации, свързани с BMW. Също така налагане на морални норми на поведение у своите членове при експлоатация на техните автомобили с цел намаляване броя на ПТП.

 
Keywords:   bmw, kart team, team challenge
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...