Дете на скоростта: Watterspeed Drophead Coupe

Main April 7, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 20935 views | no comments

Ако сте чували за двигателя Rolls-Royce R-Type, поставял всички скоростни рекорди по земя, вода и въздух, няма да се учудите, че британската марка прави специална версия Waterspeed на модела си Drophead Coupe. Един от общо 35-те поръчкови автомобила, които ще бъдат произведени, бе одобрен лично от Доналд и Джо Уелс, съотв. внук и правнук на рекордьора пилот сър Малкълм Кемпбел. Специалният модел е вдъхновен от лодките Bluebird K3 и K4, с които са били поставени рекордите по вода от над 208 км/ч. С едноименен автомобил Кемпбел е регистрирал и рекордните над 480 км/ч през 1935 г. на суша. Специалният син цвят Maggiore Blue е кръстен на едноименното швейцарско-италианско езеро, където през 1937 г. Кемпбел прекъсва петгодишната щатска доминация за скорости на вода.
Дизайнер на този проект е Алекс Иннес. Със сините си детайли, съчетани със стоманени, той наистина прилича на лодките, от които е вдъхновен. Допълнителна информация за мокърия Rolls ще очакваме през следващите седмици.

 
Keywords:   Rolls-Royce
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...