Джордж Буш отново срещна "голямата тройка"

Main March 27, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2586 views | no comments

Изпитвайки непрекъснат двупосочен натиск едновременно от производителите и природозащитниците, президентът Буш се срещна вчера с босовете на водещите автокомпании от Детройт и разгледа малка изложба на автомобили с алтернативни задвижвания. Това е втората среща на президента с капитаните на автомобилната индустрия за по-малко от пет месеца. В разговорите участваха още държавният секретар по енергетиката Сам Бодман и транспортният секретар Мери Петерс. По време на срещата премина и кратка дискусия по пътищата за отдалечаване на американските автомобилисти от петролната зависимост.
Шефовете на Detroit Big3 споделиха общото съгласие с президента за важността на алтернативните горива и напредничавата автомобилна технология. Рик Вагонер СЕО на
General Motors сподели, че той и колегите му са имали много по-богат разговор с президента, отколкото през миналия ноември.
В експозицията, разположена на южната ливада на Белия дом, участваха Chevrolet Impala, работеща с етанол, Jeep Grand Cherokee, работещ с биодизел и концептуален Ford Edge, задвижван с помоща на горивни клетки и с възможност за зареждане от битовата електромрежа.
Разговарящите са отделили малко време и на стандартите за горивна икономичност, като президентът е предложил редуциране на разходваното гориво с 20% през следващата декада, главно за сметка увеличаване консумацията на алтернативни горива, но и със затягане на стандартите за горивна икономичност с по 4% на година. Според босовете, обаче, това предложение е било прекалено сурово.
Президентът Буш е заявил, че:"Американските автопроизводители са разпознали вече реалностите на света в който живеем и използват нови технологии за да предложат на потребителите различни възможности".
СЕО на Ford Motor Co. Алън Мълали е заявил че: "Ние във Ford абсолютно подържаме целите на президента, както по посока на енергийната ефективност, така и за независимостта". Том ЛаСорда, СЕО на Chrysler Group, подчерта съпричастността на компанията си към алтернативните горива като етанола: "Към 2012-а 50% от нашите продукти ще използват не само E85, но и биодизел."

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...