Дончев и Йорданов с първо съвместно участие в рали Сливен

Main September 2, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1378 views | no comments

Без предварителни очаквания, но със стремеж за възможно най-добро представяне, ще стартират рали Сливен 2010 (3-5 септември) Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов. За двамата като екипаж това ще е първо участие в надпреварата, тъй като тя липсваше от календара на българския шампионат през 2009 г.

30-ото издание на рали Сливен ще включва общо 16 специални етапа, разпределени в два състезателни дни – 4 и 5 септември 2010 г. Няма промяна в конфигурацията на самите отсечки в сравнение с последния старт през сезон ’08. Предизвикателството обаче остава, тъй като индивидуалните характеристики на етапите са доста различни, въпреки че всички се намират в един и същ регион. По тази причина ще е трудно да се намерят оптималните настройки, които едновременно с това да са съобразени и с метеорологичните условия.

Крум Дончев вече има записани три победи в рали Сливен – през 2002, 2005 и 2008 г. По повод на настоящото издание на надпреварата пилотът коментира:

Не мога да направя никакви предположения как би могло да се развие ралито. Ще изчакаме, за да видим как ще започне то за нас и тогава, спрямо условията и позицията си, ще изградим стратегията си. От опит знам, че рали Сливен е абсолютно непредвидимо – времето в планината се променя изключително бързо, още повече през месец септември.

Същевременно за навигатора Петър Йорданов това ще е първо участие в рали Сливен заедно с Крум Дончев. Затова предшестващите състезанието опознавателни тренировки (1 и 2 септември), които вече са в ход, са изключително важни за изготвянето на точни записки.

Преди рали Сливен бе направена обстойна ревизия на двигателя, окачването, скоростната кутия и задния диференциал в автомобила на екипажа Дончев/Йорданов Пежо 207 S2000.



Кратка информация за рали Сливен 2010:
Дати: 3 септември – административен и технически преглед, церемониален старт (стадион Хаджи Димитър, 19 ч.); 4 и 5 септември – състезателни дни
Център на ралито: гр. Сливен, хотел Спорт Палас
Настилка: асфалт
Общ брой скоростни отсечки: 16
Дистанция за двата състезателни дни: общо 571,96 км (специални етапи 235,84 км, преход 336,12 км)

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...