Електрокарите не били еднакво полезни навсякъде

Main April 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4955 views | no comments

Американският съюз с нестопанска цел - Union of Concerned Scientists, изучава въздействието на електромобилите върху околната среда и стигна до неочаквани изводи: дори в пределите на една страна (изследването се провежда само на територията на САЩ) не във всички региони електромобилите са еднакво полезни. В някои райони използването на електрокарите е по-екологично, отколкото използването на икономични хибриди, но в други – колите, задвижвани с електричество, се оказва, не са „по-зелени” в сравнение с компактните автомобили с бензинови двигатели.
Причината – различните източници на енергия. Електрокарите действително допринасят за защитата на околната среда в тези региони, където електричеството се получава по екологичен способ - например използване на природен газ и възобновяеми източници като вятъра и слънчевата светлина. На териториите, където хибридните модели отстъпват на електрокарите по екологичност, живеят примерно 45% от населението на САЩ. Останалите 55% живеят в региони, където електроенергията се получава по неекологичен способ – там основен източник се явяват въглищата. Впрочем, посочва се в изследването, при разглеждането на ситуацията в цялата страна вредата от електромобилите е по-малка, отколкото и от най-икономичните хибриди.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...