Audi готви спортен кросоувър

Main April 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5165 views | no comments

На 23 април отваря врати автомобилното изложение в Пекин. На събитието Audi ще изненада всичките си фенове със спортна версия на компактния си кросоувър Q3 – RS Q3 Concept. Това е първият кросоувър, с който спортното подразделение се захваща.
Под капака му се крие 2,5-литров TFSI двигател, който задвижва TT RS и RS3 Sportback. Благодарение на прецизната система за директно впръскване на гориво и турбокомпресор, 5-цилиндровият двигател генерира мощност от 360 к.с., достатъчни да ускорят превозното средство от 0 до 100 км/ч за 5 сек.
Агрегатът се комбинира със 7-степенна S Tronic трансмисия с два съединителя, която задвижва четирите колела посредством перманентната система за задвижване на всички колела – Quattro. Хидравличен многодисков съединител с електронно управление регулира задвижването както на предните, така и към задните колела.
Подобренията по Q3 RS включват по-големи спирачки, по-ниско окачване и 20-цолови лети джанти. Размерът на гумите е 255/30, което не е типично за компактен кросоувър, но пък отива на автомобил, обозначен с лого RS. Екстериорът е получил някои акценти, изградени от въглеродни влакна.
Интериорът е решен в черно и синьо.Тапицерията предлага сини луминисцентни стъклени влакна, вплетени между въглерода. За волана е използвана комбинация от въглеродни влакна, кожа в черно кадифе и алуминиеви акценти. Другите повърхности в интериора са покрити с Alcantara в син цвят.

 
Keywords:   Audi, tronic
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...