Женева 2007: световен дебют за Citroen C-Crosser

Main February 13, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2657 views | no comments

По време на 77-то автомобилно изложение в Женева, което отваря врати в началото на март, на щанда на Citroen ще се състои световната премиера на първия в историята на марката SUV модел. На вниманието на посетителите ще бъде представен C-Crosser.

Основните габарити на Citroen C-Crosser са дължина 4 645 мм, ширина 1 805 мм и височина 1 715 мм, а междуосието му е 2 672 мм. Освен на 22-те различни товарни отделения в интериора на автомобила, водачът и неговите спътници ще могат да разчитат и на обемния багажник с вместимост от 441 литра до 1 686 литра.

Citroen C-Crosser ще се предлага с 2.2 литров HDi дизелов двигател, който стандартно е оборудван с филтър за твърди частици и е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия. Максималната мощност на мотора е 156 конски сили и се достига при 4 000/мин. Максималният въртящ момент е 380 Нм и е наличен още при минималните 2 000/мин. В същото време, средният разход на гориво на новия C-Crosser е едва 7.3 литра на всеки 100 изминати километра.

Водачът на Citroen C-Crosser има възможност за избира между три режима на работа на интелигентната задвижваща система. При първия от тях, задвижващи са само предните колела, а при втория електронният блок определя съотношението на предавания към предните и задните колела момент. За движение по пясък, дълбок сняг или кал е предвиден режимът Lock, при който електроният блок подава до 1.5 пъти повече мощност към задните колела.

 
Keywords:   citroen c
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...