Новият VW Touareg вече и в България

Main February 14, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2759 views | no comments

Видео от събитието можете да видите тук:AutoPress.tv

Освеженият Volkswagen Touareg вече присъства официално и на нашия пазар. Представянето на автомобила се състоя в доста интересна обстановка- пистата пред хотел Рила в Боровец. Освен екстериорни и интериорни промени, в новия Touareg са въведени и редица свръхмодерни системи за активна и пасивна безопасност, които чертаят бъдещето на автомобилостроенето.

Предницата на новия Touareg е обновена изцяло. Първото нещо, което се набива на очи, е хромираната V-образна решетка, характерна за новото излъчване на марката Volkswagen. Втори силен елемент от новата генерация Touareg са оформените, като очи предни фарове (като допълнително оборудване Bi-Xenon с динамично следене на завоя и странично осветление). Touareg може да бъде оборудван с електрозадвижван плъзгащо-отварящ се стъклен или соларен люк на покрива. Велосипеди, сърфове и канута могат да се транспортират удобно и безопасно с помощта на багажника на покрива, който се предлага в два цвята – черно и сребристо. Промени има и по задната част на автомобила. Добавен е нов спойлер на задната врата, който подобрява аеродинамиката. Технически модифицирани са светлините за заден ход и стоп светлините. Зоната на задната броня и изпускателните тръби на ауспуха също имат нов по-динамичен дизайн.

Всеки елемент и всеки контролен прибор са разположени на таблото там, където биха улеснили максимално водача и биха му предоставили оптимален комфорт. Мултифункционалният дисплей позволява по-подробно, по-голямо и многоцветно изображение на информацията. Дисплеят е прегледно конструиран и показва дори навигационни пиктограми в триизмерно изображение.

Новият Touareg може да бъде оборудван както със стандартни, така и с комфортен клас седалки с изцяло нов дизайн. Регулируемите в 12 посоки комфортни седалки могат да се настроят във всяка желана позиция с помощта на електромеханизъм. Безстепенно се регулира и вградената лумбална опора, гарантираща удобно пътуване без никакво напрежение в областта на гърба.

Последен мода в областта на развлеченията и забавленията в автомобила е саунд системата Dynaudio. Touareg e първият пълноприводен високопроходим автомобил в света, който може да бъде оборудван с аудиосистема на култовата датска HiFi-компания Dynaudio. Уредбата се характеризира с кристален звук без динамични изкривявания, десет Highend-тонколони и десетканален усилвател с 620 вата обща мощност.

V6 3.6FSI
Предлага прогресивни решения във всяка конска сила. Модерната система за директно впръскване на гориво и подобрената конструкция спомагат за постигане на изключително висока ефективност на работа на двигателя, отразяваща се в до 15% по-нисък разход на гориво в сравнение с двигателите с подобна мощност и конвенционална система за впръскване на гориво.

V8 4.2FSI
Този двигател съчетава икономичността на технологията FSI с внушителната мощност от 350 к.с. Горивото се впръсква директно от мощни помпи с налягане до 150 бара в оптимизираните горивни камери, където възпламеняването на горивно-въздушната смес се извършва с точност до милиметър и хилядна от секундата. Пълният контрол на процесите гарантира повече динамика при нисък разход на гориво.

R5 2.5TDI
Редовият 5-цилиндров двигател успява да съчетае по съвършен начин разумния разход на гориво с впечатляващо удоволствие зад волана.

V6 3.0TDI
Свръхмодерната комбинация от системата Common-Rail и пиезоинжекторите позволява фино петкратно дозиране на горивото при всеки такт. Така разходът и вредните емисии се снижават до минимум, а всяка капка дизелово гориво се превръща в енергия по най-ефикасния начин.

V10 5.0TDI
Един от най-мощните дизелови двигатели, вграждани някога в сериен автомобил. Предимствата на електронната система за управление на процесите в двигателя на принципа Master-Slave, принудителното пълнене с два турбокомпресора и директното впръскване тип помпа-дюза могат да се обобщят накратко с резултата - максимален въртящ момент 750 Нм.

Механичните и автоматични предавателни кутии с шест степени гарантират перфектен контрол при пренасяне на мощта на двигателите към колелата. Благодарение на динамичната програма за смяна на предавките (DSP), интелигентната автоматичната трансмисия разпознава вашия стил на шофиране и се съобразява с него.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...