Завръщането на краля

Main March 20, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 2070 views | no comments

Втората генерация на бестселъра Рекстън е тук! След първоначалния почти незабележим лифтинг последва пълна промяна, доказваща, че всъдеходът с кралското име няма намерение да слиза от трона. Въоръжен с мощните двигатели 270CDI и 320Е, модерна Т-троник трансмисия от Мерцедес-Бенц и цял арсенал електронни системи, Рекстън надхвърля стандартите за масов SUV. В комбинация с луксозния интериор и богатото мултимедийно оборудване получаваме безкомпромисен Premium всъдеход, в който всеки от пътниците се чувства специален.

Дизайнът на Рекстън е произведение на изкуството. Чистата линия, създадена от маестро Джуджаро, е истинска нео-класика, неподвластна на преходните модни тенденции. Рекстън ІІ се отличава с благородната си осанка и типичните за марката елементи като радиаторната решетка, масивния капак и прожекторните фарове. Добавете умерената употреба на хромирани акценти, елегантните задни светлини и стилните джанти – ще получите дизайн, който декларира, че шофирате наистина специален автомобил. С внушителното си излъчване новият Рекстън привлича вниманието, където и да се намира – на магистралата, пред операта или в подножието на ски-пистата. Балансираното съчетание от елегантност и тежест допада на тези, които търсят комфортен и солиден автомобил от висок клас. Автомобил, създаден от майстори за ценители.

Традициите и тяхната приемственост са основни ценности в една благородническа фамилия. Рекстън II не изневерява на този принцип. И защо да го прави, след като комбинацията от италиански стайлинг и изпитани германски технологии е доказана формула за успех?! Дизайнът на каросерията съчетава класически пропорции и внимателно дозиран модернизъм. Същевременно, като всеки представител на младото поколение, новият Рекстън е органично свързан с последните технологии и устремен към още по-високи постижения чрез тях.

Така петцилиндровият дизелов двигател с трето поколение горивна система Common-Rail вече се предлага с увеличена до 186 к.с. мощност. Спокойният 6-цилиндров бензинов мотор осигурява още по-голяма мощност – 220 к.с. в изключително широк оборотен диапазон. И двата агрегата работят в съвършен синхрон с автоматичната скоростна кутия Т-Троник на Мерцедес-Бенц. И това е само първото от дългия списък подобрения, увеличаващи динамиката, сигурността и екологичността на Рекстън.

Рекстън ІІ е изграден върху самостоятелна трислойна рама, която му осигурява уникална здравина и сигурност. Модерното окачване, подобно на това в луксозните лимузини, гарантира отлично поведение на пътя и комфорт на всички пасажери. Предните колела са скачени към каросерията посредством долен и горен носач за осигуряване на оптимален контакт с пътя. Мекотата на возене допълнително е подобрена от двойно действащи газови амортисьори, стабилизираща щанга и винтови пружини.

В новоразработената многозвенна система на задното окачване всеки носач изпълнява специфична задача за контрол на колелото при осигуряване на стабилността в завои или при непрекъснато променящи се условия. Нещо повече - колелата се движат независимо едно от друго, намалявайки люлеенето на каросерията при движение по неравни настилки и осигурявайки оптимален контакт на гумата с пътя.

Простор" и практичност" са качества, които всеки очаква от един луксозен SUV. Но Рекстън предлага много повече: уютно пространство, в което да прекарате приятно времето с любимите си хора. При избора на Вашия автомобил не е нужно да претегляте значимостта на екстрите: в Рекстън най-важните системи за удобство и комфорт са серийно оборудване.

Климатроникът поддържа автоматично желаната температура в купето, докато системата за контрол на качеството на въздуха задържа прахоляка, миризмите и дима от ауспусите извън автомобила. Аудиосистемата позволява лесното включване на МР3-плейър чрез USB-вход, а черната повърхност на дисплея е осветена от мощни светодиоди, осигуряващи лесното разчитане на информацията и при силна дневна светлина, и през нощта. Материалите, използвани в купето, отговарят на най-високите стандарти на премиум-сегмента.

Високите нива на оборудване предлагат изобилие от неподозирани екстри, индивидуални настройки и системи за сигурност и комфорт. Пример за такава екстра" е системата EZ Access, която прави влизането и излизането от шофьорското място лесно като детска игра. Предпочитанията за позицията на седалката и на външните огледала на трима души могат да бъдат запаметени в бордовия компютър и възпроизведени просто с натискане на бутон.

Просторният товарен отсек, практичността при конфигурацията на седалките и, разбира се, високата проходимост, позволяват Рекстън да бъде използван за превоз на хора, като бизнес-автомобил или като идеалната кола за свободното време. Рабира се, наличието на 7 места дава на българските юридически лица допълнителното ценово предимство на данъчния кредит.

Подобно на кино-хитовете, бестселърът Рекстън си има собствен уебсайт. На адрес www.rexton.bg българските фенове могат да получат подробна информация за звездата", както и актуална ценова информация от изключителния представител на Рекстън у нас Ратола Корпорация.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...