Nissan с дизели в САЩ - Все още на кантар

Main March 19, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 2057 views | no comments

Продажбите на дизелови двигатели в САЩ никога не са се радвали на кой знае какви резултати, като това се дължи на закърнели вярвания още от 70-те години на миналия век, когато дизелите действително са били шумни и не особено благоуханни. В интерес на истината не са помогнали особено и автомобилните производители, които нямат особеното желание да предлагат подобни модели, тъй като бензинът в САЩ така или иначе не е скъп, а същевременно емисиите на дизелите не са и ниски. Това изкуствено увеличава цената на дизеловите модели и се губи моментът от спестяването на някакви пари в следствие на редуцирания разход на гориво - поне в краткосрочен план. Всъщност в САЩ е трудно да се говори и за толкова дългосрочен, тъй като хората относително често си купуват нови коли.

В момента обаче няколко автомобилни производители започват да предлагат дизелови автомобили, опитвайки се да извлекат изгода от новите данъчни облекчения. Същевременно много компании като Nissan и Acura все още не са решили. И двете фирми обещаха да донесат нови дизелови модели в САЩ до края на десетилетието, но единият вече се оттегли, а другият в момента прави оценка на своите планове.

Nissan първоначално потвърдиха, че ще представят екологичен дизелов седан Maxima в САЩ още през 2007 година, но онези планове явно са били изоставени. Пред специализираното издание AutoObserver говорител на компанията каза, че оригиналните планове в момента се преразглеждат, както и че се очаква да има някои „забавяния и откази”.

Дизеловият двигател, за който иде реч, представлява 3-литров V6 турбо агрегат, развит съвместно с Renault за около 245 милиона долара. Мощността му възлиза на 235 к.с. и връща разход на гориво от 7.2 л/100 км при седан, сходен по размери с Maxima. В Европа Nissan се очаква да ползват двигателя за Pathfinder и Navara, както и за моделите Infiniti FX, EX и G37.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...